Backstage
2021-03-18

Hogyan lett Labi producer ?

A Színes Tévé Téridő- és Álomzenekar Tutajozzunk el című dalát a Reni és Bandája dolgozta át népi hangszerelésben. A dalt zenéjét és szövegét egykoron Jámbor József és Boros György szerezte. A hangfelvétel és a video producere a Tankcsapda, Benzin basszusgitárosa Tóth-Laboncz Attila (Labi).

 A Színes Tévé hosszú évekig pihent, mikor lett újra aktív a csapat ?

Három éve alakult vissza, közel 30 év szünet után régi, új tagokkal. Boros Gyuri és Jámbor Józsi voltak az alapító tagok  még 1987-ben. Az első bulijukon ott voltam, és a koncert előtt rosszul lett a dobosuk én meg beszálltam dobolni!: Akkor lettem alapító tag.

Sajnos Boros Gyuri már nincs velünk, de a dalai időtállónak bizonyultak (lásd Pocsolyába léptem.),

Tehát három éve Jámbor Józsi újra előkapta a gitárt, és összehozta a bandát megint.,Amikor beindultunk volna igazán, akkor jött ez a vacak vírus. Amikor tudtunk, és volt egy kis szabadság, persze egyből mentünk koncertezni. Készült több koncertklipünk, de újra le kellett húzni a rolót.

De nem végleg ?!

Nem. Akkor már körvonalozódott néhány ötlet. Persze, valahogy csak életben kell tartani a bandát, és ekkor szerencsés találkozások vették kezdetét. Az iskolám ahol dolgozom a Hajdúsámsoni Általános és Művészeti Iskoláról van szó, nos ott a művészeti igazgatóval, Jakubecz Sándorral sokat beszélgettünk, hogy milyen jó lenne egy szuper feldolgozás valami bandától az iskolai mikulás bulira.

Aztán beugrott nekem ez a dal a Színes Tévétől.

Pont azon a héten lett az iskolának egy kiváló cimbalom tanára Galyas Zoli személyében. Adta magát az ötlet, hogy vele is operálhatunk!:) Csóbán Reni vezetésével már működött az iskolában egy sulibanda, ö is egyból igent mondott. Már az első próbán összeállt a csapat, mindenki egy irányba mozdult.

Innen felgyorsultak az események ?

Nagyon. Rövid idő múlva az iskola segítségével a zenészek felvették a dalt, a Don Film pedig forgatott rá egy klipet. Minden olyan gördülékenyen ment, és egyszer csak már a klipet néztem a szobában!:) Március 17-én pedig kikerült a dal az internetre.

Hogyan fogadták ?

Nagyon friss, ropogós még ez a feldolgozás de a visszejelzések már elindultak. Jó dolog ez mindenkinek, hiszen Reniék is nyomhatják a dalt a koncertjeiken, mellesleg készült róluk egy szép, igényes klip és egy szuper hangfelvételük is lett, ami bármelyik rádióban lejátszható. A Színes Tévé is profitálhat ebből, hiszen mi is büszkék lehetünk arra, hogy valaki egy teljesen más stílusban előadja a dalt. Később talán közösen is eljátszuk majd a koncertjeinken.

 

 

A Sinopharm és a Pfizer szállította eddig a legtöbb vakcinát Magyarországra

Nem emelkedett a debreceni szennyvízben a koronavírus menyisége

Váradi Ferenc

Szerző
Hasonló cikkek