Backstage
2021-02-05

Rockinform újratöltve

Felébredt Csipkerózsika álmából a legendás rockzenei szaklap, február 5-én délben debütál a honlap, de már nézegethető, ugyanis a húsz fős szerkesztőség tartalommal töltötte meg az online felületet, ahol majd végignézhetőek a tizennyolc éven át működő országos havilap nyomtatott számai is.

1992-ben született meg a Rockinform. A tizennyolc évig Miskolcon működő, országos terjesztésű magazin komoly presztízst vívott ki magának a rockszakmában 2011-ig tartó fennállása alatt. Az újság még manapság is sokszor hivatkozási pont.

Tíz év után most újraindul – a kor legújabb követelményeinek megfelelően –, online. Mivel az újságírók egy része a tíz év szünet alatt más médiumoknál kötött ki, a szerkesztőség arra jutott, hogy egyrészt ez egy „gyűjtő oldal” lesz, ahol megtalálhatóak majd a munkatársak máshol megjelent korábbi cikkei. Értelemszerűen azonban friss információkkal és írásokkal is rendszeresen lehet majd találkozni a rockinform.hu-n. 

A „Lapozz bele” rovatban minden héten kompletten kiolvasható lesz egy-egy régi Rockinform újság. A stáb fotósainak korábbi felvételeiből is indul egy izgalmas sorozat, ami kiemelkedő koncertekhez kapcsolódik, indulásnak mindjárt itt az Aerosmith 1993-as és a Rolling Stones 2007-es koncertje. Az újság hagyományait követve zenei stílusokban továbbra is a sokszínűség a cél, miként a korszakok tekintetében is: a kezdetektől napjainkig terjed az idősáv. Az „új idők szavát” követve a felületen hang- és videóanyagok is szerepet kapnak.

Rockinform

Megtartják az olimpiát

Belehalt sérüléseibe egy kiskunfélegyházi férfi

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek