Sport
2024-03-09

Arcpirító hazai fiaskó

Pedig minden adva volt egy nagy öröm kosárlabdára szombaton este az Oláh Gábor utcában.

Az a Zalaegerszeg érkezett a városba, amelyik csapat nem mutogatta eddig oroszlán körmeit, igencsak közepes játékkal, és az egykori debreceni Tóth Ádámmal a palánkok alatt éppen a rájátszást érő hetedik helyet foglalta el a tabellán.

Az egyetemisták arra készültek, és készülnek, hogy az alapszakasz végén elcsípjék legalább a negyedik helyet, mert az a rájátszásban azt jelentené, hogy ők kezdenek majd itthon. Az előjelek is bizakodásra adhattak okot: a Szolnok pénteken kikapott az Albától, a DEAC a harmadik helyre ugrott a táblázaton. Kell ennél több?

 

Kellet vo9lna. Játék! Jó, pontos odaadó, önfeledt, a közönséget nem lebecsülendő kosárlabda. Mindezekből semmi sem valósult meg. Hitehagyott, kissé nagyképű, itt-ott gyáva, majd teljesen bizonytalan valamit mutattak be a srácok. Az előjelek mást ígértek. Igaz Buljevic fájlalta a derekát a héten, így a keretbe sem került, de ez még nem volt indok a lélektelenségre. 

Egyetlen pillanatig sem vezetettek a hajdúságiak. Egyetlen pillanatig sem tették kétségessé az igen közepes tudású, és mentalitású - és akkor nagyon szeriőzen fogalmazunk - vendégek sikerét. Igazán semmi pozitívum nem volt ebben a negyven percben. Irgalmatlanul rossz támadójáték, a kinti dobások, és a lepattanók százalékának minimalizálása jellemezte Mócsánék szaladgálását. Az egyetlen pillanat, amikor a közönség tapsra ragadtatta magát az volt, amikor a két régi társ, ma is jó barát Drenovac, és az újra válogatott Tóth Ádám megölelte egymást. Nincs miről írni, mert ezt a meccset nagyon hamar el kell felejteni. Három forduló van még az alapból. Mennek a srácok Fehérvárra, majd jön a Honvéd, hogy a küzdelmek Szegeden fejeződjenek be. Kettőt ezekből a derbikből nyerni kellene. De nem a "most mutasd meg" játékkal!

 

Férfi kosárlabda NBI/A csoport 23. forduló:

DEAC - Zalakerámia: 51-66 (10-14, 12-19, 11-16, 18-17)

 

Nem írhatunk legjobb dobókat, mert ilyen nem volt. Inkább az a megfelelő: a két csapatból többször eltalálta a gyűrűt

Edwin 15, Drenovac 10, Williamson 10, illetve Paige 18, Ona Embo R. 16, Ostojic 13.

 

Weisz György

 

Sportszerviz

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek