Sport
2024-03-02

De facto, a FALCO kipipálva!

A legnagyobb kosár rangadók egyikére került sor szombaton este, az Oláh Gábor utcai csarnokban. Érezhette ezt a publukim is, mert zsúfolásig megtöltötték a termet.

Az a Szombathely érkezett a Hajdúságba, amely együttes eddig mindössze egyetlen kudarcot mondhatott magáénak a húsz begyűjtött győzelem mellett, és ahol olyan magas emberek kergetik az őrületbe hétről-hétre az ellenfeleket, mint Perl Zoltán, Keller Ákos, Pongó Marcell, Benke Szilárd, vagy a vajkezű Tíby. Valljuk meg, nem a Mandic társaság számított a derbi favoritjának.

Ennek megfelelően indult a találkozó. A vendégek pillanatok alatt elhúztak 7-0 arányban. Persze ehhez kellett az is, hogy az egyetemisták - láthatóan - a kelleténél jobban tiszteljék a vasiakat, na meg hiányzott Drenovacék mellől a kisebb sérüléssel bajlódó, válogatottban is játszott hazai csapat kapitány, Mócsán. A hatodik perc tájékán változtattak a taktikán a debreceniek. Felkeményedett a védekezésük, pontosabban dobtak a palánk alól, egyenlő lett az állás. Igazán nem riadtak meg ettől a dunántúliak. Kintről nagyon pontosan dobtak, és tartották az előnyüket a negyed végéig.
 
Sokat nem változott a helyzet a második tíz percben sem, sőt!  Alig hangzott el a kezdő dudaszó, már tíz volt közte, és nem ide. Továbbra is ültek Kellerék triplái, és a lepattanók megszerzésében is jobbak voltak. Emiatt növelték az előnyüket, ezt az etapot is nyerték, a szünetre hét pontos vezetéssel ők voltak előnyben.
Ez a vendég roham addig fajult, hogy akadt időszak, amikor már tizenkét pont is volt a Flaco vezetése. Aztán valami bekattant a DEAC srácoknál. Fokozatosan faragtak a hátrányukból, küzdöttek minden egyes labdáért, végre Williamson is szórt egy hármast, majd Edwin duplájával - először a meccsen - átvették a vezetést.
 
Hatalmas rakkolással, kihagyott ziccerekkel - mindkét oldalon - kezdődött a befejező szakasz. Öt perccel a vége előtt 65-62-re vezet a DEAC. Benke azonban egészen kintről, valahol a régi kori pálya széléről elereszt egyet csuklóból, majd Tiby két büntetője is bemegy, és máris 65-69 debreceni szempontból. Mandic időt kér. Meg türelmet, harcot, pontosabb összjátékot. Használt az utasítás, mert ötven másodperc van hátra, amikor Drenovac kintről dob, talál. Vezet e DEAC 72-71-re. Tíby azonban ugyanúgy cselekszik, és már ők örülnek.
 
Szerencsére korán, mert Buljevic 3,1 secundummal a vége előtt egalizál. 74-74, és következik a hosszabbítás. Ebben az öt percben végig a hazaiak irányítottak. 43 másodperc volt hátra, amikor 84-81-es állásnál Mandic mester magához rendeli övéit. Óriási harc zajlott a parkettán, de dícséret illeti mindkét együttest a sportszerűségért. A vége egy fantasztikus, 85-81 arányú debreceni győzelem lett.
 
Óriási siker ez a kosaras fiúknak. A Falco minden bizonnyal megnyeri az alapszakaszt, a DEAC pedig a négy között végezhet ebben a sorozatban, de akár a harmadik hely is elcsíphető, ami nem mindegy a rájátszás szempontjából. 
A nagybetűs GYŐZELEMHEZ  csak a gratuláció, és az elismerés jár. Van csapatunk!
 
Férfi kosárlabda NBI/A csoport 22. forduló:
DEAC - Falco Szombathely 85-81 hosszabbítás után (14-18, 20-23, 21-13, 19-20, 11-7)
 
Legjobb dobók: Drenovac 23, Williamson 19, Buljevic 15, Edwin 15, illetve Perl Z. 20, Tíby 17, Pot S. 11.
 
Weisz György

Az ötös lottó nyerőszámai

Bypass of Anger

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek