Sport
2024-02-19

Rájátszásban a DEAC jégkorongcsapata

A vasárnapi eredmények ismeretében már biztos, hogy az Erste Liga-playoffban folytathatják a Debreceni Egyetem jégkorongozói. Győzött női futsalcsapatunk és a röplabdázók is megszerezték a három pontot. A kézisek döntetlent játszottak Tatán.

Jégkorong

Vasárnap este a jó formában lévő SC Csíkszereda látogatott a Debreceni Jégcsarnokba. A rendes játékidő 1-1-es döntetlennel zárult és a ráadás sem hozott eredményt, így szétlövéssel dőlt el a meccs, amiben az erdélyiek jobbnak bizonyultak, a plusz egy pontot ők vihették haza. Mivel a DAB és a FEHA19 vereséget szenvedett, így matematikailag is biztossá vált, hogy a DEAC a rájátszásba jutott.

Futsal

A DEAC női futsalcsapata esélyesként vághatott neki a Csepel elleni szombati bajnokinak, amit a DESOK-ban rendeztek. Quirikó Vivien tanítványai nem is okoztak csalódást, 14-0-s győzelmet arattak.

- A magabiztos győzelem volt a célunk, ez szerencsére összejött. Elégedett vagyok, hiszen a lányok megvalósították azt, amit a meccs előtt megbeszéltünk. Az első perctől domináltunk, az ellenfél előtt csak kevés alkalommal adódott helyzet. Külön örülök, hogy Krascsenics Csilla visszatért és gólokat szerzett. Emellett ki kell emelni, hogy az U17-es együttesünk csapatkapitánya, Rácz Aliz ezen a meccsen debütált az NB I-ben. Nem érződött rajta, hogy ez az első mérkőzése a felnőttek között, a bemutatkozását egy gólpasszal tette még emlékezetesebbé. Mellettük az összes játékosomat dicséret illeti, ugyanis mindenki kivette a részét ebből a diadalból. Az előző héten két meccsünk is elmaradt, ezért szeretnénk köszönetet mondani a csepelieknek azért, hogy elutaztak Debrecenbe. Benne volt számukra egy nagyobb vereség a pakliban, ennek ellenére a múlt heti ellenfeleinkhez képest ők nem a könnyebb utat választották – összegzett Quirikó Vivien.

Röplabda

A DEAC férfi röplabdacsapata vasárnap este a TFSE vendégeként lépett pályára az Extraligában. A találkozót magabiztos játékkal nyerte a DEAC 3:0 arányban, és ezzel stabilizálta negyedik helyét a tabellán.

A DEAC női röplabdacsapata derbit játszott a DSZC-Eötvös otthonában. Az egyetemi gárda az alapszakaszban sem hazai környezetben, sem pedig idegenben nem tudta legyőzni a cívisvárosi riválist, de most fordult a kocka és az NB II alsóházában 3:1-es fekete-fehér siker született.

Kézilabda

A DEAC kézilabdacsapata két győzelemmel indította az évet az NB I/B-ben. Mándi Norbert tanítványai előbb a Kecskemétet, majd a Ceglédet fektették két vállra. Abban bíztunk, hogy együttesünk szombaton a Tata skalpját is megszerzi. A mérkőzés végül 25-25-ös döntetlennel zárult, vagyis a győzelem ezúttal elmaradt, de az idei veretlenséget sikerült megőrizni.

Oppenheimer - És ami mögötte van

Kitüntetések a kiemelkedő betegellátásért

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek