Sport
2022-11-04

Fodor Antal: A fiúkban volt tartás és lelki erő

Lovas Loránd elmondta, a Debreceni Egyetem gárdája a Kaposvárral is megpróbálja felvenni a versenyt.

DEAC férfi röplabdázói pár nap alatt kétszer is örömtáncot lejthettek a DESOK-ban: vasárnap a bajnokságban a Kazincbarcikát győzték le 3:0-ra, míg csütörtökön a MAFC elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő első felvonását 3:2-re nyerték. A legutóbbi meccs óriási fordulatokat tartogatott, hiszen az első két szettet behúztuk, ám ezt követően eltüntette hátrányát a fővárosi vetélytárs, aztán az ötödik felvonásban nekünk jött ki a lépés. A sikerünk értékét növeli, hogy Marlon személyében egy fontos húzóember nem léphetett pályára kisebb sérülése miatt.

– Jól felkészült, közel azonos szinten lévő csapatok találkoztak. Az első két játszmában nem igazán találtak rajtunk fogást a vendégek, ettől picit elbizonytalanodtak, de nem adták fel a küzdelmet. A 2:0-s vezetésünket követően kicsit azt éreztem, hogy fejben és fizikálisan is elfáradtunk. Be kell vallanom, hogy tartottam az ötödik szettől, ám szerencsére a fiúkban volt tartás és lelki erő. Marlon hiányában különösen bravúros ez a győzelem. Kubai játékosunk nélkül olyan összetételben játszottunk, amilyenben eddig még nem – mutatott rá Fodor Antal vezetőedző.

Marlon kidőlése miatt Lovas Loránd sok játéklehetőséget kapott, a bizalmat pedig tizenhét ponttal hálálta meg a 21 éves játékos.

– Nagyon örültem, hogy bekerültem a kezdőcsapatba. Némileg izgultam az elején, de a srácoktól rengeteg támogatást kaptam, főleg Bagics Balázs Tóth András és Willian látott el hasznos tanácsokkal. Kicsit hullámzott a teljesítményem, aztán megettem egy banánt, és egyből elkaptam a fonalat. A meccs előtt azt mondtam viccesen a fiúknak, hogy gyorsan el kell dönteni a mérkőzést, mivel indul a vonatom. Örülök, hogy a végén mentálisan mi bírtuk jobban. A kaposváriak ellen holnap biztosan nehéz dolgunk lesz, de ezúttal is küzdenünk fogunk a végéig – hangsúlyozta a feladó-átló.

Ahogy Lovas jelezte, nem sokat pihenhetünk, ugyanis szombaton 16 órától már a kaposváriakat fogadjuk az Extraligában. A Somogy megyeiek jelenleg a tabella ötödik helyén állnak, eddig három győzelem mellett kétszer kaptak ki. Riválisunk egyik pontgyárosa az a Hubicska Patrik, aki korábban együttesünkben töltött be fontos szerepet.

– A bajnokság előtt abban bíztunk, hogy minden csapattal szemben lehet esélyünk, de sok múlik a napi formától. Ezúttal is megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést, bár a szép eredményeink nem altathatnak el minket– szögezte le Fodor Antal, aki hozzátette, hogy minden bizonnyal Marlonra is számíthatnak a hétvégén.


Extraliga 6. forduló

DEAC-Fino Kaposvár

2022. 11. 05. (szombat) 16:00, DESOK

Fotó: Derencsényi István

Átvették megbízólevelüket a Klinikai Központ új vezetői

Itt az EÉ új száma

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek