Sport
2021-03-10

Kozma Ferenc: Ez egy nagyon nagy siker

A DEAC fiatal jégkorongozója sérülés után tért vissza a pályára kedd este, így ő is hozzájárult a csapat UTE elleni győzelméhez.

Elképesztő mérkőzés és szenzációs végjáték után a DEAC tegnap este hosszabbításban 4-3-ra legyőzte az UTE csapatát az Erste Liga negyeddöntőjében, így összesítésben 4-1-re nyert, és ezzel a legjobb négy közé jutott. Néhány meccset sérülés miatt kihagyott fiatal játékosunk, Kozma Ferenc, ám kedden, a mindent eldöntő összecsapáson már pályára léphetett.

Az őszintét megvallva, nem gondoltam, hogy ennyit fogok játszani, mivel három hét kihagyás után kedden, a reggeli átmozgatón volt az első csapatedzésem. De megtettem én is mindent, hogy sikerüljön megnyerni a mérkőzést – fogalmazott Kozma Ferenc, aki a mérkőzésre is kitért. – Azt hiszem, ez egy nagyon nagy siker volt számunkra, ugyanis a hosszabbításban sikerült nyernünk, és fontos, hogy így nem kell Budapestre utazni a hatodik meccsért. Mindenki beleadott mindent, csapatként értük el ezt az óriási győzelmet.”

A DEAC mellett a Ferencváros és a Csíkszereda is továbbjutott. Lehetséges ellenfelünk, a Brassó azonban még szenved a Vasassal. Ebben a párharcban jelenleg 3-2-re vezetnek az erdélyiek, és ha ma győznek Angyalföldön, úgy velük folytatjuk a küzdelmeket, ellenkező esetben a Ferencvárossal csapunk össze az elődöntőben.

Teljesen mindegy, hogy a folytatásban ki lesz az ellenfelünk, itt már senki nem mehet biztosra. Láthatjuk, hogy a Brassó kiválasztotta a leggyengébbnek hitt Vasast, de még nem dőlt el a továbbjutás, bizonyára nem ilyen nehéznek képzelték a párharcot. Nincs előre lefutva semmi, bárkivel játszunk, a fő célunk lebeg előttünk, hogy bekerüljünk a döntőbe” – zárta szavait a 19 éves támadó.

 

 

Forrás: https://deac.hu

 

Még igényelhető az ingyenes internet

A cél nem változott

Gyönyörű Tamara

Szerző
Hasonló cikkek