Sport
2024-02-04

Német kapituláció a második félidőben

Erre a sikerre minden bizonnyal felkapja a fejét a nemzetközi szaksajtó. A DVSC SCHAEFFLER együttese szinte pihenő nélkül, hosszú és fáradtságos utazás után idegenben verte a német Bietigheim gárdáját. Tegyük hozzá, a fogadóirodák nem nagyon látták a hajdúságiak esélyeit ezen a meccsen. Szeptemberben a németek magabiztos, 36-26 arányú győzelmet arattak el a Hódosban, ez még inkább növelhette önbizalmukat.

Két, Észak-macedóniai hölgy vette szájába a fütyülőt, ismeretlennek számítottak a bíráskodás világában. Azt is kijelenthetjük, a BL "A" csoportjában már mindkét csapat tovább jutott, akár tét nélkülinek is titulálható volt az összecsapás. Azonban számolgatni kezdtek a szurkolók, és eredményként kijött, hogy a Loki akár az ötödik helyre is felzárkózhat, de ehhez további sikerek kellenek.
 
Mi kezdtünk, de rosszul sikerült a befejezés, a németek indítottak, máris vezettek. Igaz mindössze nyolc másodpercig, mert Hámori cseleivel megbolondította a hazai védőket, azonnal egál lett. És ez a forgatókönyv nem is változott egészen a tizedik percig. Ekkor 5-5 volt az állás. Idegeskedett egy kicsit a vendéglátók kispadja, be-bekiabáltak övéiknek, aminek az lett az eredménye, hogy nem tudtuk tartani a már Debrecenben is ellenállhatatlan Xenia Smitset, így negyed óra elteltével 9-6 lett oda. Szilágyi Zoltán időt, és türelmet kért, meg azt, használják bátran a lányok az egy, az egy elleni játékot, mert abban van kurázsi. És lett. Pillanatok alatt csinált egy 3-0-ás rohamot a csapat, máris 9-9 világított az eredményjelzőn. Igyekezett a Bietigheim, mindenképpen nagyobb előnnyel akartak a szünetre menni. Szólt a duda, amikor időn túli büntetővel Kácsor nyugtázta, a fór nekik minimális.
 
Aztán a második játékrésznek az utolsó harmadában kézi iskolát, showt, macska-egér küzdelmet mutatott be a Loki.  Már 24-20 is volt az állás nekünk, amikor kissé visszafogottabb lett a figyelem, és zárkóztak Döllék - aki mellesleg tíz büntetőből kilencet értékesített -, de ez csak időleges lett, szerencsére. A Bietigheim még megpróbálkozott a hét a hat elleni játékkal is, de eredménytelenül. A debreceniek egymást múlták felül. A védekezés egyetemét mutatták be, Kácsor és Hámori, de a többiek is brillíroztak, és a végeredmény négy gólos vendég siker lett.
 
Elvben, de kis szerencsével gyakorlatban is, meg lehet akár az ötödik hely. Azt viszont senkinek sem kell magyarázni, hogy Vámosék 11 pontot szereztek eddig. Ami minden képzeletet felülmúl. Nem beszélve a biztos tovább jutásról.
 
Következik szerdán a hazai megmérettetésben az Alba, majd szombaton este hattól újabb BL derbi a Győr ellen. Egyidőben a Loki - Fradi foci rangadóval. Talán lehet kitérőt találni. A vezetőknek még csütörtökön minden bizonnyal lesz okuk egy kis idegességre. Ekkor tárgyalják állítólag a Fradi elleni óvását az egyesületnek. Tudják? Tomori akkor is pályán volt, amikor nem kellett volna.
 
Női kézilabda  BL 'A' csoport:
Bietigheim - DVSC SCHAEFFLER 27-31 (15-13)
 
Weisz György

Újhelyi Kinga: „az Anyaöl számomra tíz éve is igazi ügy volt, most is az”

Egy szorító ölelés – kritika az Árni című filmről

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek