Sport
2024-02-03

Csípős lett a Kometa szalámija

Úgy indult el Somogyországba a DEAC férfi kosárlabda együttese, ha nyer a húsipari cég által szponzorált gárda ellen, akár a dobogóra is felléphet. És ez nem akármilyen bravúrnak számított volna. A feltételes mód azonban csak a kezdő duda szóig állt meg. Mert onnantól nem volt sok esély.

Feldobás után azonnal agresszív védekezést mutatott be a Kposvár, az egyetemisták nem nagyon találták ennek ellenszerét. Koprivica már a hatodik percben tízre növelte a haza csapat előnyélt, amit Mandic mester időkérése követett. Nem nagyon használt azonban a szép szó - vagy ki tudja milyen - a vendégeknek, mert hagyták villogni a hazaiak közül Jacksont és Abellt, akik egyenként már tíz pont felett termeltek az első negyedben.
 
A második menetben próbált zárkózni a DEAC, de csak annyi sikeredett, hogy egyetlen alkalommal nyolcra megjközelítették a dunántúliakat. Hiába volt a hajdúsági edző újabb intelme, Abell szórt egy triplát, és 41-24 volt az állás nekik. Kissé zárkózott felfelé a feket-fehér együttes, de aztán érkezett a kaposvári Eaddy, aki eddig nemigen tette oda magát, és az első félidőben 50-39-et jelzett a tábla.
Mindenki úgy gondolta, hogy a debreceniek majd a szünet után újra megvillantják azon képességüket, mely szerint  a játszma vége az övék. Volt is erre némi sansz, mert a 25. percben feljöttek öt pontra. Ezt azonban pillanatok alatt megduplázták az otthoniak.
 
A befejző negyed parádésra sikeredett. Óriásit hajrázott a DEAC. Már tizenhárom is volt közte, amikor beindult Williamson és Buljevic, és feljöttek a vége előtt két perccel három egységnyire, sőt Abell kihagyott büntetőit követően 84-83-ra.  Hatvan másodperc volt hátra, amikor érkezett hazai részről Krnjajski, aki bevert egy hármast, majd 8 és fél szekundummal a vége előtt Jean-Marie zsákolásával eldőlt a találkozó. Vastapssal jutalmazta a Kaposvár Aréna közönsége kedveltjeit, de szerintünk kijutott  belőle a DEAC-nak is. A harmincnyolc percnyi Kometa fölény, és az ugyanennyi debreceni tesze-toszaság után a vendéglátók győzelme megérdemelt. Kár, mert volt esély, csak egy ilyen meccs a szabályok szerint nem két percig tart. És úgy tűnik a jövőben ezeket a passzusokat nem is módosítják majd.
 
Férfi kosárlabda NBI/A csoport 19. forduló:
Kometa Kaposvári KK - DEAC 92-85 ( 29-18, 21-21, 18-19, 24-27)
 
Legjobb dobók: Abell 31, Jackson 15, Eaddy 14 illetve Williamson 20, Buljevic 19, Drenovac 13
 
Weisz György

Tarantino

Üvegpalota

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek