Sport
2024-02-02

A Kecskemétet fogadja a DEAC férfi röplabdacsapata vasárnap

Fodor Antal vezetőedző elmondta, a Debreceni Egyetem alakulatában több kulcsember sem lesz bevethet

Mostanság nincs irigylésre méltó helyzetben a DEAC férfi röplabdacsapata, amely vasárnap 18 órától a Kecskemétet fogadja a DESOK-ban, a találkozót a Hunvolley. TV élőben közvetíti. Fodor Antal vezetőedző együttesét sérülések tizedelik, emellett az sem fokozza a jókedvet, hogy játékosaink idén három vereség mellett csupán egy tétmeccset nyertek meg. A hírös városiak sincsenek kirobbanó formában, mivel januárban mindhárom bajnokijukon kikaptak.

– A kecskeméti keretet ebben a szezonban főleg fiatalok alkotják, de ez nem azt jelenti, hogy könnyű dolgunk lesz a hétvégén – szögezte le Fodor Antal. – Sajnos sérülés miatt Tóth András és Kiss Imre sem léphet pályára. Iminek az előző meccsen tört le egy csont a lábából, emiatt előreláthatólag három hét kihagyás vár rá. Tetézi a bajt, hogy Bán Viktor a héten betegséggel küzdött, így az ő szereplése kérdéses. Ősszel 3:1-re diadalmaskodtunk Kecskeméten, és a siker értékét növeli, hogy akkor még nem voltunk csúcsformában. Ebből a győzelemből mindenképpen erőt meríthetünk. Ellenfelünknél Varga Péter az egyik pontgyáros, mellette Gacs Dániel szintén meghatározó szerepet tölt be – mutatott rá a trénerünk.

Röplabdázóink az előző játéknapon Székesfehérváron nem tudtak meglepetést okozni, a bajnokesélyesnek tartott hazaiak 3:0-ra győztek. A végeredmény egyébként csalóka, mivel mindegyik szett nagy küzdelmet hozott.

– A második játszmában magabiztosan vezettünk, aztán jött Imi sérülése, ami mindenkit megfogott. Sosem tudjuk meg azt, hogyan alakult volna a meccs, ha nincs ez a sajnálatos esemény. Felvettük a versenyt a fehérváriakkal, és úgy érzem, a vereség miatt nem kell szégyenkeznünk – zárta mondandóját Fodor Antal.

Extraliga
DEAC-Kecskeméti RC
2024. február 4. (vasárnap) 18.00, DESOK

Hol tart most a mesterséges intelligencia?

A Kispál és a Borz klubturnéra indul

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek