Sport
2024-01-10

Nekünk nyolc!

Kezdjük a legfontosabbal: a DVSC SCHAEFFLER női kézilabda együttese ott van a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese között. Így már csak egy mérkőzés, és egy kicsit Fortuna választja el a lányokat a final fourttól.

A nagy januári menetelés derekán jár a gárda. Szombaton vállalható vereséget szenvedtek Franciaországban, két nap honi akklimatizálódás után irány a Dunakanyar, majd ismét két nap múlva Montenegró, hogy utána Győrben túráztassák az Audit.
 
Szerdán este nem volt izgalom mentes a Vác elleni összecsapás. Legutóbb a bajnokságban találkoztak egymással, akkor a Loki - szintén idegenben - 30-27-re nyert egy kiélezett meccsen. A Vác is játszott a hétvégén a nemzetközi porondon. Az Euró Ligában fogadták a horvát Podravka Koprivnicát. Az utolsó hat percben jelentős előnnyel vezettek a déliek, hogy aztán Kuczoráék egy fergeteges hajrával döntetlenre mentsék a találkozót, ezzel nagyon fontos egy pontot könyveltek el csoportjukban.
Volt tehát izgulni valója Szilágyi Zoltánnak. A kezdő sípszó után főleg a vendégek irányítottak. A tizedik percben már 4-2 volt a Debrecen javára, Herbert Gábor azonnal magához rendelte övéit. Ki is egyenlítettek pillanatok alatt, sőt a vezetést is megszerezték. 6-5-ös hazai állásnál Töpfner lövi a hetest a hálóba. Mivel fejen találta a kapust, a gól érvénytelen, Szandit kiállítják, az ellentámadásból Such Nelli betalál, máris kettővel mennek a kékek. Próbálkozik a hajdúsági együttes, de sok a pontatlanság. Kácsor három labdát is elad, miközben hetest értékesít. Apropó büntetők. Ebben a szakaszban a DVSC kézisei négyet hagytak ki. Mindent védett Bukovszki Anna. A félidőre 15-13 lett az állás oda.
 
Szünet után még hét percig maradt a vendéglátók előnye, de a 37. minutumban, Jovovic átlövésével vezet a DVSC. Lehetne kettő is az előny ekkortájt, de Csernyánszki hetesét is ártalmatlanítja a cerberus. Megirigyelte a hazai hálóőrök teljesítményét Bartulovic - aki egyébként végig jól védett - és gyorsan megfog két hetest. Az 55. percben eldőlni látszik a továbbjutás, 23-25 az állás váci szempontból, de Haggertyt az igen indiszponált bírók végleg kiállítják. Lőnek is gyorsan egyet a Herbert növendékek, de szerencsére Füzi-Tóvizi keze sem remegett meg. Egy perc 48 másodperc van hátra, amikor 24-26-nál váci időkérés következik. És ez használt nekik, mert pillanatok alatt kiegyenlítenek. 8 secundum van még a végső dudaszó, a Debrecen támad, de Vámos passza nem jó. Rohannak Kuczoráék, az utolsó pillanatban azonban fölé lövik. 
 
A döntetlen azt jelenti, hogy a DVSC jutott tovább. A szabályok értelmében ugyanis, ha ugyanazon osztályban játszik a két csapat, iksz esetén a vendégek masírozhatnak a következő fordulóba.
A forduló meglepetését az Elek Gábor irányította Esztergom okozta. A másod osztályú együttes 32-26-ra verte az NBI-es Alba Fehérvárt. A mezőny végleges.A DVSC SCHAEFFLER ellenfele lehet a négy közé jutásért a Győr, az FTC, a Mosonmgyaróvár, az MTK, a Dunaújváros, a Kisvárda, és az Esztergom. Meglátjuk!
 
Magyar Kupa női kézilabda mérkőzés, nyolcaddöntő: 
Praktiker Vác - DVSC SCHAEFFLER 26-26 (15-13)
 
Weisz György

Elgurult a gyógyszer

Botrány a nem létező Intim Torna Illegál körül

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek