Sport
2023-11-09

Pakson szerezné meg a szezon első idegenbeli sikerét a DEAC

Szombaton 18 órától az Atomerőmű SE vendége lesz a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 7. fordulójában. Az összecsapást követően az egyik fél rossz sorozata biztosan megszakad, hiszen a paksiak még nyeretlenek a 2023-24-es kiírásban, míg Andjelko Mandics együttese idegenben szerezheti meg első győzelmét.

Az elmúlt héten 15 pontos hátrányból fordított a DEAC hazai pályán a Kaposvár ellen, ezzel megszerezte harmadik győzelmét is az első osztályú kosárlabda bajnokságban. Mócsán Bálinték eddigi teljesítménye nem csak mérkőzéseken belül, de az összképet tekintve is rendkívül hullámzó, melynek köszönhetően 3-3-as mérleggel jelenleg a 8. helyen állnak.

-Nem lehetünk teljesen elégedettek, hiszen valamivel jobb kezdést vártunk magunktól, de bízunk benne, hogy az idő előrehaladtával egyre jobban összeérik a csapat, és ez az eredményekben is megmutatkozik majd. Ez a hetünk eddig nem úgy alakult, ahogy vártuk, a betegségek miatt többször előfordult, hogy öt az öt ellen tudjunk gyakorolni, de szerencsére a hét második felére egy-két kivételtől eltekintve teljes a csapat, így megfelelően tudunk készülni a szombati bajnokira. -mondta az eddigi szereplésről, és a bajnokira való felkészülésről Hőgye Patrik.

Az Atomerőmű SE gárdája csalódást keltően kezdte a szezont, hiszen az előzetesen az érmes helyekre várt atomvárosiak első hat bajnokijukat kivétel nélkül elvesztették. A Szolnok, a Körmend, az NKA és a Kaposvár ellelni fiaskók Csirke Ferenc állásába kerültek, de az elmúlt években az Oroszlánnyal nagyszerűen szereplő Sebastjan Krasovec kinevezése óta sem sikerült a győzelem útjára térni, hiszen a legutóbbi két fordulóban Szombathelyen és Sopronban is alulmaradtak. A játékuk ugyanakkor már javuló tendenciát mutat, egyre több játékosuk bevethető, a tavaly Debrecenben pattogtató Darrin Govens vezetésével pedig a csapatjátékuk is egyre hatékonyabb.

-Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen mindenki tudja, hogy a Paks egyértelműen jobb csapat annál, mint amit a tabella mutat. Az edzőcsere felpörgette őket, ráadásul a korábbi sérültjeik közül többen is visszatértek, ezek tekintetében pedig felkészülni is nehezebb belőlük, hiszen a játékaik átalakultak, és még nem tudni pontosan, hogy milyen kerettel állnak majd ki. Ennek ellenére én bizakodó vagyok, hétvégén szeretnénk megszerezni a szezon első idegenbeli győzelmét. -zárta szavait a fiatal bedobó.

A tudomány ünnepe a DAB Székházban

Kosheen a Dunakanyarban a VéNégy Fesztiválon

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek