Sport
2024-01-06

A bokszlegenda Manny Pacquiao két mérkőzésen is ringbe léphet idén

Az élő bokszlegendának számító Manny Pacquiao idei visszatérését és két nagy meccsét is bejelentették néhány nap leforgása alatt.

A profi ökölvívástól már visszavonult, 45 éves Fülöp-szigeteki harcos - aki politikusként 2016 és 2022 között szenátor volt - idén Japánban azzal az egykor szintén a sportág legnagyobbjai közé tartozó amerikai Floyd Mayweatherrel ütközne meg, akivel 2015-ben már bokszolt. Kettejük visszavágója előtt pedig - a pénteki hír szerint április 20-án - a thaibox 41 esztendős világsztárjával, Buakaw Banchammal lépne a kötelek közé, hat, egyenként három perces menetre tervezett és a 70 kilogrammos kategóriában az ökölvívás szabályai szerint zajló thaiföldi találkozón.

    Buakaw több mint 240 győzelmet aratott 24 éves muay thaios és kickboxos pályafutása során, míg a nyolc súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett Pacquiao mérlege hivatásos ökölvívóként 62 győzelemből (39 KO), nyolc vereségből és két döntetlenből áll.
    A több mint nyolc évvel ezelőtti, mintegy 400 millió dollár bevételt hozó mérkőzést Las Vegasban pontozással Mayweather nyerte, aki veretlenül vonult vissza, és azóta - rendre hatalmas pénzért - már csakis bemutató meccseket vállal. A 46 éves amerikai hibátlan profi bokszmérlegét 50 - benne 27 kiütéssel megnyert - mérkőzés alkotja.

Fictures

Fegyverkezés

MTI

Szerző
Hasonló cikkek