Sport
2022-12-20

Újabb kemény ütközet a láthatáron

Alig ért véget a néhány nap pihenéssel kecsegtető nemzetközi szünet, és a mieink máris a mélyvízbe kényszerülnek: kedden este mérkőzünk meg a tabellamásodik Budapest Jégkorong Akadémia együttesével.

A „rozsomákok” jelenleg egy pont hátránnyal a második helyen állnak a Gyergyói HK csapata mögött, mostanság ez a két alakulat büszkélkedhetik 40 fölötti pontszámmal az Erste Ligában. A pillanatnyi gólszámok értékelésénél figyelembe lehet venni, hogy a gyergyói alakulat egy meccsel többet volt jégen, mint az akadémisták.

Következő ellenlábasunk kiváló játékoskerettel rendelkezik, melyben szervezett rendben követik egymást a tehetséges fiatalok és a nagy tapasztalattal rendelkező idősebb sportemberek, a magyarok és a zömében finn, lett, valamint fehérorosz légiósok. A játékrendjük a képzett játékosok gyors akcióin alapul. Az utóbbi hetekben jó formát mutattak; november végén idegenben győzték le a Brassót, majd nagy gólkülönbséggel nyertek az újpesti és a miskolci csapatok ellen. A mieinkkel szemben még októberben léptek jégre, ahol a debreceni együttes kiváló hokival, négygólos különbséggel fektette két vállra a bajnokjelöltet.

A keddi összecsapás vegyes előjeleket indul a résztvevők számára. A debreceni vezetőedző, György József úgy fogalmazott, hogy valamivel jobb felállásban fogunk játszani, mint a legutóbbi mérkőzéseinken. Jakabffy és a Mihalik -testvérek újból ott lesznek a csapatban, Hetényi Zoli felgyógyult, de nem biztos, hogy szerepet is vállal a hosszú sérülése után. Az ellenfélről szólva hangsúlyozta, hogy nagyon képzett és nagyon gyors csapattal kerülünk szembe. A srácoknak akkor lesznek reális esélyei ellenük, ha sikerül meggátolni, hogy előnyt harcoljanak ki és az akaratunkat rájuk tudjuk kényszeríteni.

A várakozások szerint kemény és izgalmas összecsapás vár a mieinkre, melynek során újra nagy szükségünk lesz a debreceni közönség támogatására. Reméljük, hogy tele lesznek a jégcsarnok lelátói és zeng-zúg majd a biztatás. Azoknak, akik nem tudnak személyesen megjelenni, az Erste Liga TV élő közvetítését ajánljuk.

A jegyek és a bérletek mellett kérünk minden kedves szurkolót, hogy a plüssfigurákat se felejtse otthon, mivel a szokásoknak megfelelően, az első debreceni találat után „macidobálás” következik, melynek kedvezményezettjei a Debreceni Reménysugár Gyermekotthon kis lakói lesznek. A találkozó 18.30 órakor kezdődik.

2022. december 20. 18.30 Debreceni Jégcsarnok

EL 179

DEAC – Budapest Jégkorong Akadémia HC

 

 

=Müller Károly=

Hamis munkáltatói igazolással akarta elkerülni tartozásának végrehajtását

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek