Sport
2021-07-30

Jelentősen átalakult a keretünk

A Debreceni Egyetem együttese több új játékossal vág neki a következő idénynek.

A DEAC futballistái vasárnap 17.30-tól a DVTK második csapata elleni bajnokival megkezdik a 2021/2022-es idényt. A nyár mozgalmasan alakult csapatunknál, hiszen komoly játékosmozgás történt.

Több kulcsemberünk döntött úgy, hogy máshol folytatja a pályafutását. Az NB II-ben Nagy Krisztián volt a legeredményesebb játékosunk, ő a Kecskemét ajánlatára bólintott rá. Sigér Ákos pályafutásában is új fejezet kezdődött, hiszen a Nyíregyházához igazolt. A tapasztalt Nagy Zoltán és Rezes László sem segíti már együttesünket a szezonban.

Érkezési oldalon főleg fiatal, tehetséges labdarúgók szerepelnek. A felkészülési mérkőzéseken Tochukwu és Trencsényi is több gólt szerzett, de a többi érkező is biztató teljesítményt nyújtott. Az utánpótlás-válogatottakban is szereplő Lakatos Benjámin jelenleg sérüléséből próbál teljesen felépülni.

Természetesen akadnak olyan játékosok is, akik a maradás mellett tették le a voksukat. Papp Ferenc és Bényei Balázs a védelemben, Spitzmüller István a középpályán, Sidibe és Bereczki pedig a támadósorban lehet a vezérünk, ám rajtuk kívül is akadnak olyan kerettagok, akik a rutint képviselik.

Az is biztossá vált, hogy Sándor Tamás marad együttesünk vezetőedzője. A tréner és segítője, Györky Gábor két évre szóló szerződést írt alá.

A nyári játékosmozgás:

Maradtak: Spitzmüller István, Orosz Marcell, Bényei Balázs, Soltész János, Sárosi Norbert, Szabó Kornél, Sidibe Ibrahima, Papp Ferenc, Sándor Tamás, Székely Dávid, Tóth Dániel, Bereczki Dániel.

Az utánpótlásból felkerültek: Urbán Gergely, Ratku Roland.

Érkezők: Gaczella Roberto Michael, Szabó János, Virág Ákos, Bidzilya Anton, Deczki Máté, Oliver Tochukwu, Al-Sheraji Rauf Mohamed, Trencsényi Bence, Lakatos Benjámin.

Távozók: Nagy Zoltán, Sigér Ákos, Nagy Krisztián, Rezes László, Acsádi Bence, Kertész Tamás, Kiss Bence, Nikitscher Tamás, Zöldesi Illés, Kundrák Norbert, Sármány Kristóf, Kenderesi Dávid, Zachán Péter.

 

NNK: az alapimmunizálás kötelező lesz az egészségügyben dolgozóknak

Buzsáky Ákos

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek