Sport
2023-11-12

A Karcagi SE otthonából hozott el egy pontot a DEAC

Az NB III Északkeleti csoportjának 15. fordulójában a tabella hetedik helyezettje, a Debreceni Egyetem a kilencedik Karcag otthonában vendégeskedett.

Miután a fekete-fehérek a legutóbbi két bajnoki találkozójukat elveszítették, nagyon kellemetlen lett volna, ha pont nélkül utaznak haza vasárnap is.

Karcagi szöglettel indult a meccs, amelyet sikeresen kivédekezett a DEAC, majd Papp G. Benedek lépett meg a szélen, azonban ígéretes beadását elvétették a belül érkező társak. Nagyon kiegyenlített küzdelem zajlott a gyepen, igazán veszélyes gólhelyzetek nélkül. A hazai szurkolók lelkesen biztatták kedvenceiket, tehát a mérkőzés hangulatára nem lehetett panasz, annál inkább a színvonalára. A félidő közepén valamivel aktívabbá váltak a házigazdák, igaz, ha Papp G. pontosabban céloz egy 18 méteres szabadrúgásánál, megszerezhette volna a vezetést a Debrecen. A meglehetősen eseménytelen első félidő gól és ziccer nélkül ért véget.

A szünet után sem pörgött fel az iram, a karcagiak olykor próbálkoztak egy-egy gyenge lövéssel, ám kapusunk, Tóth Dániel ezeket könnyedén védte. Az utolsó húsz percre egyre több kiugratással igyekezett veszélyeztetni a hazai alakulat, azonban a cívisvárosi védelem magabiztosan verte vissza ezeket a próbálkozásokat. Egy alkalommal Szabó Levente előtt nyílhatott volna meg a kapuhoz vezető út, de az utolsó pillanatban tisztáztak előle. Majd Vincze Ákos fejelt a kapufára, az ismétlést pedig a gólvonalról vágták ki a házigazdák. Mindkét edző cserékkel próbált meg valamit változtatni a meccs menetén, a 90. percben Tóth Ádám még nagyot védett egy fejest követően, ezzel megőrizte a gól nélküli állást és egy pontot csapatának.

– Eléggé kevés helyzetet hozott a találkozó, mindkét csapat taktikus futballal készült. A második félidő második felében így is volt két meccslabdánk, ám nem sikerült betalálnunk. Kicsit szomorú vagyok, bíztam benne, hogy ez lesz az a mérkőzés, amikor megfordul a szerencsénk, úgy látszik, erre a jövő hétig még várnunk kell – nyilatkozta vezetőedzőnk, Urbin Péter.

NB III Északkeleti csoport, 15. forduló
Karcagi SE–DEAC 0–0
DEAC: Tóth D. – Sándor, Herczku, Vincze, Lakatos – Kónya, Soltész, Tóth S. (Virág 75.), Jankelics (Tochukwu 84.) – Szabó L. (Al-Sheraji 89.), Papp G.

Magical Mystery Tour

Hárompontos gól

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek