Sport
2022-10-24

A listavezető otthonában folytatódik a pontvadászat

Kedden folytatja a Tippmix Férfi NB I. A küzdelmeit a DEAC kosárlabdacsapata. A 4. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a listavezető, eddig veretlen Szolnoki Olajbányász vendége lesz David Dedek együttese.

A címvédő Falco ellen az utolsó másodpercekben elvesztett hazai bajnokit követően nem sok ideje maradt a búslakodásra a Debreceni Egyetem alakulatának, hiszen kedden 18 órától a szezont négyből négy győzelemmel indító Szolnok otthonába látogatnak. Mint ismert, a DEAC egy soproni kiütéses vereséget követően magabiztosan verte a Nyíregyházát a keleti rangadón, majd Kecskeméten 14, míg szombaton a Falco ellen 16 pontos előnyt leadva maradtak alul. Ennek ellenére korai lenne még temetni a csapatot, mindenesetre a soron következő Szolnok és Paks elleni idegenbeli bajnokikon sem nevezhetőek favoritnak Polyákék.

Az eddigi fordulókból kiindulva sokkal kiegyensúlyozottabb játék kell majd a hajdúságiaktól, hiszen eddig meglehetősen hullámzó a teljesítményük. A Blue Sharks elleni diadalra, illetve a KTE és a Szombathely elleni első félidőre mindenesetre lehet alapozni, de az biztosan kijelenthető, hogy Szolnokon szinte negyven percen keresztül tökéletes játékra lesz szükség. A DEAC átlagban szerzett 72.25 pontjánál eddig csak a sereghajtó Nyíregyháza és az újonc Budapesti Honvéd szerzett kevesebbet, mely a már említett mérkőzéseken belüli leolvadásoknak, az átlag alatti dobószázaléknak és a gólpasszok alacsony számának köszönhető. Ez annak is betudható, hogy a cívisvárosiak kerete alaposan kicserélődött a holtszezonban, így David Dedek még egy kis türelmet kért a gyengébb  bajnoki rajtot követően.

A hétközi bajnokira a hazaiak közleménye értelmében a vendég szurkolók csak és kizárólag online válthatják meg belépőiket. A szervezők megkérik a DEAC szimpatizánsait, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében csak a vendég jobb és vendég bal szektorokba vásároljanak belépőket.

Kizárólag adott koordinátákon hallgatható meg a MORDÁI második nagylemeze

Digitális jövőkép az egészségtudományban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek