Sport
2023-11-04

Kínos kudarc Matyóföldön

Szokatlan időpontban, szombaton, ebéd időben rendezték az OTP Bank Liga második körének nyitó meccsét. A DVSC Mezőkövesden próbálta megkezdeni ugyanazt a menetelését, amit tett a bajnoki rajt elején. Akkortájt ugyanis hetekig csak a győzelmeikről írhattunk. Mostanság nehezebbé vált a srácok helyzete.

Az őszi első fordulóban a Loki 3-1 arányban diadalmaskodott  Kuttor Attila csapata ellen a Nagyerdei Stadionban. A cél most is ugyanaz volt, csak a helyszín változott.
A vendégek egy Magyar Kupa sikerrel a hátuk mögött érkeztek a szomszédba. Látszott némi magabiztosság a társaságon, úgy érezték a játékosok, és a szakvezetők, be lehet, és be is kell gyűjteni a három pontot.
 
Aztán a hazaiak hamar lehűtötték az optimista, hajdúsági kedélyeket. A negyedik percben Cseke kapott labdát a félpályánál. Megindult Megyeri kapuja felé, Lagatorék csak hátráltak, de ez nem hátráltatta a hazai középpályást, hogy húsz méterről, jobbal hatalmas gólt ragasszon a hálóba. 1-0 oda. A Debrecen még fel sem ocsúdott, amikor érkezett a második átlövés is. A forgatókönyv ugyanaz volt, csak most Cseri lódult meg. Senki nem támadta, így aztán a szakállas csapatkapitány kapufás gólt vert Megyerinek. Tíz perc telt el mindössze, de már jelentős hátrányba kerültek a vendégek.
És ekkor valaki szólhatott nekik, mert elkezdték járatni a labdát, rövid passzokkal próbáltak a Kövesd kapuja felé tolódni, de siker csak a 25. percben koronázta erőlködésüket. A bal oldalon futott támadás. Ferenczi vitte fel a labdát, felnézett, a beadása után érkezett Bárány, és amolyan felhő fejes- szerű mozdulattal szépített. Piscitelli, a borsodiak kapusa nem érhette el a játékszert. Továbbra is a Loki irányított, az ellenfél visszahúzódott, de a támadásokban nem sok átütőerő volt.
 
A második félidőben Vajda Botond helyett Oliveira igyekezett a szélen meghúzni a védelmet, nem sikerült. Hiába volt a labdabirtoklás aránya 74 - 26 a DVSC javára, Piscitellinek egyetlen egy alkalommal sem kellett védenie. És ez mindent megmagyaráz. Dzsudzsáknak akadt még egy ziccere, de az égbe lőtt, Pillárt második sárgája miatt kiállították tíz perccel a vége előtt, de ez sem segített.
A támadásban vérszegény hajdúságiak, kikaptak egy olyan ellenféltől, akik semmi extrát nem vittek a találkozóba. Tették a dolgukat, és valljuk meg, igazán nem állították megoldhatatlan feladat elé őket a debreceniek. Így a győzelmük - sajnos - megérdemelt.
A DVSC ebben az évben - a téli szünet előtt - még öt mérkőzést vív. Ebből négyet - ZTE, Kisvárda, MTK, Kecskemét - idegenben, csak a Paks jön a Nagyerdőbe a jövő héten. A mezőny szoros, hátrafelé nem lenne jó kacsingatni...
 
OTP Bank Liga 12. forduló:
Mezőkövesd - DVSC 2-1 (2-1)
Vezette: Dr. Csonka
Gólszerzők: Cseke 4. Cseri 10., illetve Bárány 25.
 
Weisz György

Országos akció keretében ellenőrzi a nehéz tehergépkocsikat és a buszokat a rendőrség

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek