Sport
2023-11-03

Ha nyerünk, előzünk

A Debreceni Egyetem csapata a nála eddig egy ponttal többet gyűjtött Tiszaújvárost fogadja.

Hazai összecsapás előtt állnak az NB III Északkeleti csoportjában a DEAC futballistái, a 14. körben a Termálfürdő FC Tiszaújváros lesz a vendég vasárnap 11 órától a Dóczy utcai Sportcampuson.

A mérkőzés olyan szempontból is jelentőséggel bír, hogy a két gárda közel helyezkedik el egymáshoz a tabellán. A vendégek az 5. helyen állnak hat győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel, azaz 20 pontja van. A Debrecen két pozícióval hátrébb foglal helyet, meccseinek mérlege 5-4-4, így jött össze a 19 egysége. A DEAC négy találkozó óta nem tud nyerni, legutóbb a cívisvárosi derbin 4–1-es vereséget szenvedett a DVSC II-től a Nagyerdei Stadionban. A Tiszaújváros ennél jobb formában van, legutóbbi két mérkőzésén hat pontot gyűjtött. A múlt héten a Kisvárda második együttesét múlta felül, 2–1 lett a vége a hazaiak javára.

Érdekes, hogy a borsodiak vezetőedzője, Vitelki Zoltán is csapata rossz helyzetkihasználásra panaszkodott a klub hivatalos honlapján, ahogyan ugyanennek adott hangot Urbin Péter, az egyetemisták trénere, és játékosa, Rauf Al-Sheraji is.

Nem kérdés tehát, az lehet a döntő, hogy melyik gárda miként sáfárkodik az adódó lehetőségeivel. Bízunk benne, hogy ez az együttes a DEAC lesz.

NB III Északkeleti csoport, 14. forduló
DEAC–Termálfürdő FC Tiszaújváros
2023. 11. 03. (vasárnap) 11:00, Debrecen, Dóczy utcai Sportcampus

Bodnár Ben

Értékteremtők - a Debreceni Egyetemet állítják példának

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek