Sport
2023-11-02

Magyar Kupa: kecsegtető helyzetből várhatjuk a visszavágót

A Debreceni Egyetem alakulata rövid időn belül másodszor fektette két vállra a dunaújvárosiakat.

A DEAC férfi röplabdacsapata szerda délután a DESOK-ban megkezdte a Dunaújváros elleni nyolcaddöntős párharcot a Magyar Kupában. Fodor Antal legénysége nemrég a bajnokságban 3:0-ra verte az újvárosiakat, és abban bíztunk, hogy hasonló forgatókönyv szerint zajlik a mai meccs is.

Az első szett Kiss Imre pontjával indult, nem sokkal később Lovas Loránd jó nyitásával már 4:2-re vezettünk. A vendégek küzdöttek becsülettel, akadt olyan labdamenet, amikor háromszor blokkoltak. 11:11 után ritmust váltottunk, egy 8:1-es sorozatnak hála elléptünk (19:12). A hajrában a csereként beszálló Willian is megvillant, végül egy rossz DKSE-szervával zárult ez a periódus.

A második felvonásban Willian néhány percen belül négy ásszal jelentkezett, így megnyugtató fórra tettünk szert (12:5). Aztán Lovas villogott, majd Tóth András szemfüles megoldásával pedig már tízzel mentünk (22:12). A hátralévő időben sem engedtük ki a kezünkből az irányítást, a játékrész utolsó támadását Marlon fejezte be (25:12).

A harmadik periódusban sem lassított Lovas, aki az összecsapást tizennyolc ponttal fejezte be. A Fejér vármegyeiek Cserép Tamás nyitásaival ugyan átvették a vezetést (8:10), de az örömük nem tartott sokáig, mivel 5:0-s szakasszal rukkoltunk elő. Vezetőedzőnk bátran rotálta az együttesünket, és szerencsére a kispadról érkező játékosok remek teljesítménnyel háláltak meg a bizalmat. A találkozó végéhez közeledve sem változott a játék képe, ahogy azt reméltük, 3:0-s sikerrel abszolváltuk a mérkőzést. A visszavágót a tervek szerint november 22-én rendezik meg a DKSE csarnokában.

Magyar Kupa-nyolcaddöntő 1. mérkőzés
DEAC-DKSE 3:0 (25:19, 25:12, 25:17)

Fotók: Derencsényi István

#Bochkor

Igazi örömjáték lesz a Dorottya színrevitele

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek