Sport
2023-10-29

A DEAC 4–1-re elveszítette a DVSC II elleni városi rangadót.

Nem messzire, csupán a Nagyerdei Stadionig kellett utazniuk az egyetemistáknak vasárnap délelőtt, ugyanis az NB III Északkeleti csoportjának 13. fordulójában a Loki második gárdája fogadta őket.

A szikrázó napsütésben lejátszott találkozó első negyedórája a DEAC-é volt, Soltész lőtt előbb fölé, majd Tochukwu forgolódása eredményezett szögletet, amelyből Vincze fejelt veszélyesen, annak is sarokrúgás lett a vége. A 10. percben Tochukwu lőtt a kapu torkából a léc fölé. Ezt követően éledezni kezdett a piros-fehér alakulat, egyre többször jutott el a vendégek kapujáig. Néhányszor állt a játék ápolás miatt, holott egyáltalán nem volt sportszerűtlen a találkozó, amely az első félidőben nem hozott gólt.

Sokkal jobban indította a második negyvenöt percet ellenfelénél a Debrecen II, az 52. percben Batai Tamás révén meg is szerezte a vezetést. Hármas csere volt minderre Urbin Péter vezetőedzőnk válasza, erőszakosabbá is vált a DEAC játéka. Azonban Jankelics lerántotta a gólhelyzetben kitörő támadót, azonnal kiállították, mintegy hat percnyi játék után. A 69. minutumban növelte az előnyét a kis Loki, Doktor Zsolt találata már nem sok jót sejtetett a meccs végkimenetelét illetően. Bár Sándor Tamás 11-ese után még felcsillant a remény, nem sokkal később Kócs-Washburn is belőtt egy büntetőt. Néhány pillanattal később ugyancsak ő fejelt egy gólt a felső sarokba, fölényessé téve ezzel a DVSC II győzelmét.

– Gyenge teljesítményt nyújtottunk. Többször is lekontrázott bennünket az ellenfél, holott ezek ellen készültünk és gyakoroltuk a kivédekezésüket. Nagyon kevés jó egyéni teljesítmény volt ma nálunk, az első félidőben talán jobban ment, de továbbra is gólképtelenek vagyunk. A második játékrész főleg nem nézett ki jól, kiállítást kaptunk, aztán pedig tizenegyest, így pedig nehéz lett volna pontot szereznünk – nyilatkozta Urbin Péter vezetőedző.

NB III Északkeleti csoport, 13. forduló
DVSC II–DEAC 4–1 (0–0)
Ratku – Bényei, Herczku, Korhut, Al-Sheraji (Jankelics 59.) -Lénárt (Szabó L., a szünetben), Soltész, Sándor, Wente (Kónya 59.) – Tochukwu (Virág 72.), Trencsényi (Lakatos 59.).
Gól: Batai (52.), Doktor (65.), Kócs-Washburn (11-esből, 84., 87.), illetve Sándor (11-ből, 75.)
Kiállítva: Jankelics (65.)

Fotók: Derencsényi István

Jónak lenni jó!

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek