Sport
2023-10-25

Ujjgyakorlat volt a szerdai kézilabda meccs

Felvette a szerda-szombat ritmusát a DVSC-Schaeffler női kézilabda csapata.

 Alig vettek búcsút a montenegrói Buducsnoszt Podgoricától, tegnap, szerdán délután az MTK együttesét fogadták a Hódos Imre Sportcsarnokban. 
Az esélyek egyértelműen a hazaiak mellett szóltak. Még akkor is, ha a fővárosi kékek okoztak már kellemetlen perceket a bajnokikon a Lokinak. A pestiek alaposan kicserélődtek a nyáron. Három debreceni hölgy is a soraikat erősíti. Szabó Nina, Török Lilly, és Poczetnyik Luca tette át a székhelyét a fővárosba. A tabellán szerény mutatókkal rendelkeznek. Eddig mindössze két döntetlent tudnak felmutatni, a többi találkozójukon nem termett babér számukra.
 
Nos, a mérkőzés igazolta az előzetes papírformát, és a képességbeli különbségeket. Alig telt el hat perc, a hazaiak már 7-2-re vezettek. Ez a momentum aztán el is döntötte a találkozót. A félidő felénél próbált a hajdúságiak után menni a vendég csapat, de csak annyit értek el, hogy időnként közelebb férkőztek Vámosékhoz. Szilágyi mesternek voltak szokatlan húzásai, ami meglepte a túloldalt. Tamara Haggerty betegsége miatt Planéta állta a sarat a beálló posztján. Védekeztek is ellene alkalmanként hárman. Lelkes volt az MTK, próbálta gyorsítani a játékot, de a szünetre hatra nőtt a differencia.
A második félidő teljesen edző, és felkészülési meccs jellegét öltötte. A Debrecen nem törte össze magát, a vendégek igyekeztek, de a kapuban Gabriel parádézott. Odaátról Szabó Nina többször betört, Török Lilly is betalált édesanyja, Csapó Erika legnagyobb örömére. A vendéglátóknál Kácsorral nem bírtak, kilencig jutott az átlövő. Az utolsó öt percben jött ki igazán a tudásbeli fölény. A vége 39-29 lett a Loki javára. A két edző szerint a DVSC megérdemelten nyert ilyen arányban is, bár Szilágyi Zoltán látott hibákat a védekezésben.
 
Ezeket ki kell javítani - tette hozzá - mert szombaton, a francia Brest büntetni fogja a tévedéseket. A BL rangadó - mind a két együttesnek négy pontja van - délután négykor kezdődik. Egy barvúros hazai győzelem, akár a csoport ötödik helyére is repítheti Füzi-Tóviziéket.
 
DVSC-Schaeffler - MTK 39-29 (20-14)
 
Weisz György
 
Fotó: Derencsényi István

Android zenekar

Predátor folyóiratok nyomában

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek