Sport
2022-07-26

Budapest átvette a stafétabotot

A Magyar főváros ad otthont 2023-ban a világ harmadik legnagyobb sporteseményének, az atlétikai világbajnokságnak.

Vasárnap Eugene-ben véget ért a 2022-es atlétikai világbajnokság, mely esemény zárásaként a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke, Sebastian Coe átadta a stafétát a Magyar Atlétikai Szövetség elnökének, Gyulai Miklósnak. 2023-ban - augusztus 19. és 27. között - ugyanis Budapest ad otthont a világ harmadik legnagyobb sporteseményének.

Az 1500 méteres síkfutásban két olimpiai bajnoki címet (1980 Moszkva, 1984 Los Angeles) szerző brit sportvezető az M4 Sportnak úgy fogalmazott: „Azt várjuk, hogy Magyarország 2023-ban minden idők legjobb világbajnokságát rendezze. Olyanok vagyunk, mint a sportolók, jövő ilyenkor szeretnénk jobbak lenni, mint most, a célunk az, hogy minden világeseményük jobb legyen, mint az előző. S ehhez Budapesten adottak a feltételek: nagyszerű a szervezőbizottság, megvan a politikai támogatottság, a stadion pedig fantasztikusan fog kinézni”.

A következő világversenyt a Nemzeti Atlétikai Központban rendezik, mely létesítmény a Csepel-sziget északi részén épül és 2023 márciusára készül el. A tervek szerint a vb előtt három tesztversenyt rendeznek - köztük a Gyulai Memorialt – a komplexumban.

Fotó: atletika.hu

Megkezdődtek a debreceni Balásházy János és Szent Mihály utcák aszfaltozásának munkálatai

Cserpes Laura

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek