Sport
2023-09-26

Tehetségtáborokban jártak fiataljaink

A DEAC Gladiators játékosai meghatározó élményekkel gazdagodtak.

Az utánpótlás tehetségtáborok az elmúlt évhez képest rekordszámú résztvevővel zajlottak idén, köztük DEAC-os amerikai focistákkal is. Az Utánpótlás Bizottság 2022-ben hozta létre ezeket a táborokat a juniorjátékosok fejlesztése érdekében, és tavaly két alkalommal rendezték meg az U15-ös és az U17-es korosztályok számára.

Idén a táborok száma háromra nőtt, és két U17-es táborral kezdődtek, majd egy U15-ös összetartással zárultak. A táborokon a játékosok reggel és délután kétórás edzéseken vettek részt, számos pozíciós trénerrel, és elméleti oktatás is szerepelt a programban. Az Utánpótlás Bizottság szorosan együttműködik a szövetséggel a magyar amerikai futball utánpótlásának fejlesztése érdekében, és középtávú célként tűzték ki a korosztályos válogatott újraépítését is.

A DEAC Gladiators résztvevői az U17-nél a következők voltak: Kovács Ákos, Kovács Lajos és Gudász Ádám.

A srácok így emlékeztek vissza a táborra.

Gudász Ádam: – Már tavaly is részt vettem ilyen táborban, de a tavalyihoz képest sokat fejlődött minden pontján az esemény, sokkal többen voltunk és sokkal több posztra képzett edzővel találkoztam idén, Remek tréningek voltak, ez mindkét U17-es táborra igaz. Sokat tanulhattunk az edzőktől és az ország többi részéből jött játékosoktól is. Nagy volt a versengés, mindenki szerette volna, hogy ő legyen a legjobb, így a két órán át tartó edzéseket 100 százalékosan dolgoztuk végig. Ezzel sokat fejlődött a versenyszellemünk, a nap végén sok új dolgot tanulva tértünk haza.

Kovács Ákos: – Nagyszerű élményekkel gazdagodtam, sok új embert ismertem meg. Jó volt, külön posztspecifikus edzések voltak, és a trénerek mindenkire oda tudtak figyelni. Sok dolgot tanultam, remélem, ezeket majd hasznosítani tudom a szezon során, illetve át tudom adni a csapattársaimnak.

Kovács Lajos: – Rengeteg friss élménnyel gazdagodtam az U17-es tehetségtábor alatt. Új arcokat ismerkedhettem meg, megtanulmányoztam, hogyan zajlik az edzés más-más csapatoknál, sok vissza jelzést kaptam a játékomról az edzőktől, játékosoktól legyen az dicséret vagy építő jellegű kritika. Összeségében nagyon tanulságos, és jó hangulatban eltelt nap volt. Felmérhettem, hogy a posztomon lévő játékosokhoz képest hol is állok mind technikába, mind erőben országos szinten. Ez önbizalmat adott. Az edzők kitartó munkájának köszönhetően megtanultam egy-egy szituációt máshogyan látni, és másként cselekedni. Az alapokkal már tisztába voltan, de az edzők szavaira építve mégis tudtam rajtuk javítani.

Szabó Ivett

Quirikó Vivien: Osztálykülönbség volt a két együttes között

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek