Sport
2021-04-23

A titánok ellen indul a szezon

Hazai pályán kezdődnek a TD Store Divízió I. küzdelmei a DEAC Gladiators számára, mégpedig a győzelemmel rajtoló Budapest Titans ellen.

Hosszú várakozás után végre a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata is meccset vív a másodosztályban. A gladiátorok rengeteg munkát végeztek el az elmúlt hónapokban úgy, hogy a koronavírus-járvány egyre jobban megnehezítette a magyar sportéletet. A CFS Guardiansszel ugyan sikerült is egy remek közös felkészülést végezniük Gyarmati Ottó tanítványainak, de ezt követően a debreceni amerikaifutball-csapatnak is le kellett állnia két hétre a járvány okozta veszélyhelyzet miatt. Ezen kívül halasztani kellett két találkozót is, amely a Magyar Amerikai Futball Szövetség, a Budapest Cowbells és a Budapest Titans közreműködésével meg is történt.

A tavalyi szezonhoz képest jelentős változások történtek a gárdánál. Idén import nélkül száll harcba a DEAC Gladiators, ám tíz nyíregyházi játékos ismét csatlakozott, ami egyértelműen erősítésnek számít. A Fehérvár Enthronerstől tavaly kölcsönvett fiatalok idén már nem szerepelnek a Debreceni Egyetem együttesénél, azonban így is több tehetséges újonc is kipróbálhatja majd magát a Divízió I-ben.

A Budapest Titans nem számít majd könnyű ellenfélnek. 2020-ban a fővárosiak több játékosa is csatlakozott a bajnokságot megnyerő Győr Sharkshoz. Idén a cápáktól érkezett hozzájuk két import játékos, Julian Crandall és Guillermo González. Ezen kívül folytatódik az együttműködésük a Jászberény Wolverineszel is. Így a Divízió II-es rozsomákoktól többen is csatlakoztak a Titanshez. A fővárosiak ráadásul remekül kezdték a bajnokságot, miután első meccsükön le tudták győzni az elmúlt három évben döntőbe jutó Szombathely Crusherst (19-6). A két együttes legutóbb két éve szintén egymás ellen kezdte a szezont. Akkor a titánok örülhettek egy utolsó pillanatokban szerzett kétpontosnak köszönhetően.

„Több okból sem szabad lebecsülnünk a Titanst” – emelte ki Gyarmati Ottó, a DEAC Gladiators vezetőedzője. – „Az egyik, hogy már van egy győzelmük, amit a kétszeres Divízió I-es bajnok Szombathely Crushers ellen szerezték. Ráadásul három touchdownt is vittek ellenük és mindössze hat ponton tartották őket. Ezen kívül két éve sikerült minket is legyőzniük az utolsó másodpercekben. Úgy gondolom, hogy ez elég okot kell, hogy adjon mindenki számára arra, hogy kellően motiváltan lépjen pályára vasárnap.”

A DEAC Gladiators – Budapest Titans összecsapás április 25-én, vasárnap 16 órakor kezdődik a Dóczy utcai Sportközpont műfüves pályáján. A találkozó zárt kapus lesz, de a szurkolók majd élőben követhetik a találkozót az alábbi linken.

 

deac.hu

Nébih: április végéig még elérhető a nagy karantén kérdőív

Megnyílt az online időpontfoglaló

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek