Sport
2023-08-10

A DEAC frizbise aranyat szerzett az Őrség Openen

Tóth Péter a DEAC FreeBees színeiben ért el első helyezést az Őriszentpéteren rendezett nemzetközi disc golf verseny amatőr kategóriájában.

Az Őrség Open július utolsó hétvégéjén zajlott Őriszentpéteren, melyen idén öt ország (Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Magyarország és Dánia) 68 disc golf játékosa vett részt négy kategóriába sorolva. A rangos tornán a DEAC FreeBees három versenyzője is ott volt. A kategóriájában első helyezést szerző Tóth Péter foglalta össze a hétvége legfontosabb történéseit.

– Klubtársaim közül Almásiné Makai Angéla és Almási Dávid volt még ott a versenyen, amit minden évben nagyon várunk, mert gyönyörű környezetben, erős nemzetközi mezőnyben mérhetjük össze a tudásunkat a környező országok disc golfosaival – kezdte Tóth Péter. – Angi a nők nyílt kategóriájában szerzett 6. helyezést, Dávid a férfiak open mezőnyében lett 12., én pedig abban a kategóriában indultam, amelybe a 800 PDGA pontszámot el nem érő játékosok nevezhettek. A PDGA a Professional Disc Golf Association rövidítése, ez a szervezet a hivatásos disc golf játékosok szövetsége, és van egy nyilvántartása, amelyben nyomon lehet követni a disc golf sportolók eredményeit és besorolását. A 800 pontot el nem érők közé lényegében a kezdő és a nívós versenyeken ritkán szereplő játékosok tartoznak, tehát mondhatjuk rá, hogy az amatőrök mezőnye, hisz pénzdíjas eredményeket rendszerint nem érnek el az idesorolt sportolók. Az én teljesítményem nem mérhető például Dávid 12. helyéhez, de a kategóriámba tartozó ellenfelekkel szoros volt a verseny, nagyon élveztem hétvégét – zárta a DEAC frizbicsapatának játékosa.

A DEAC frizbisei nemcsak a versenyzésben jeleskednek, hanem a szervezésben is. A klub négy játékosa is benne van a Masters Disc Golf Európa-bajnokság szervezői csapatában, amely augusztus 23. és 26. között Szarvason fog zajlani.

 

 

Borítókép: középen a győztes Tóth Péter

Lezárták a Sólyom utcát a Vámospércsi út felől

Elkerülheti a bíróság előtti felelősségre vonást a lopást megvalósító hajdúszoboszlói nő

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek