Sport
2023-09-03

Futsal: Kupaezüsttel hangolódtak a bajnokságra

Egy héttel a bajnoki rajt előtt, szombaton a DEAC női futsalcsapata a Thelena Kupán lépett pályára.

A DVTK visszalépése miatt Quirikó Vivien együttese öt riválissal találkozott. A vezetőedző több alapemberére sem számíthatott, ugyanis Nagy Anikó sérülés, Horváth Viktória és Tóth Nóra pedig betegség miatt nem szerepelhetett. Mellettük a műtét után lábadozó Krascsenics Csilla sem juthatott szóhoz.

Az első meccsen nem bírtak az Újpesttel, a találkozó végeredménye 0-0 lett. Aztán három magabiztos győzelem jött: a Csepelt 6-0-ra, az NB II-es Salgótarjánt 5-0-ra, míg a budaörsieket 3-0-ra verték. Végül a házigazda Tolna várt a DEAC-ra, ez az ütközet döntött arról, hogy melyik gárda végez az élen. Sokáig a fekete-fehéreknek kedvező 0-0 állt az eredményjelzőn, ám a tolnaiak egyszer feltörték a debreceni védelmet, így ők lettek a tornagyőztesek, míg a DEAC a második. Egy egyéni díjat viszont besöpörték, ugyanis Fülöp Dia lett a gólkirálynő. Érdekesség, hogy többen három találattal zártak, emiatt büntetőpárbajban dőlt el az elsőség.

Eredmények:

DEAC – Újpest: 0-0

DEAC – Csepel: 6-0

DEAC – Salgótarján: 5-0

DEAC – Budaörs: 3-0

DEAC – Tolna: 0-1

– Nem néztünk könnyű nap elé, mivel csak hét mezőnyjátékossal utaztunk el Tolnára. Álmosan kezdtünk, az Újpest ellen gól nélküli döntetlent értünk el, ebben az is közrejátszott, hogy kis csúszással értünk a helyszínre, így kevés időnk maradt a bemelegítésre. Szerencsére folyamatosan javult a formánk, ennek köszönhetően magabiztosan meneteltünk az utolsó, Tolna elleni összecsapásig, ami gyakorlatilag a torna döntője volt, hiszen a házigazdákkal pontazonossággal álltunk, a jobb gólkülönbség miatt nekünk a döntetlen is elég lett volna. Több nagy helyzetet elpuskáztunk, ez pedig a vége előtt néhány perccel megbosszulta magát, és a Tolna szerzett vezetést. A hátralévő kis időben nem sikerült egyenlítenünk, így a második helyen végeztünk, de nem kell szégyenkeznünk, hiszen gyakorlatilag egy komplett sort nélkülöztünk, ám akik pályára léptek, azok erőn felül teljesítettek – összegzett Quirikó Vivien.

debsport.com

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek