Sport
2023-08-31

Kézilabda: Indul a hosszú menetelés

Pénteken délután - most már élesben - megkezdi maratoni menetelését a DVSC Schaeffler kézilabda csapata. Három fronton: a bajnokságban, a BL-ben, és a hazai kupában kell sikereket elérni Szilágyi Zoltánéknak. Nem lesz könnyű, de a vezetés és a játékosok is derűlátóak.

Majdnem napra pontosan, egy évvel ezelőtt, az Alba Fehérvár ellen kezdte meg bajnoki szezonját a Loki női kézilabda csapata. Akkor a végeredmény egy idei bronzérem lett. Most, amikor a célok hasonlóak, de összetettebbek, szintén a Fejér vármegyeiek ellen lépnek pályára. A különbség annyi, hogy a kezdet ezúttal idegenben lesz. Tavaly 33-23-ra győztek a lányok a Hódosban, ezt az eredményt már most aláírjuk.

A DVSC öt új kézissel bővült, de voltak távozók is.

A Fehérvár július 10-én kezdte a felkészülést, számos hazai és külföldi ellenféllel mérték össze tudásukat. Nagy játékos mozgás nem volt náluk. Érkezett egy új beálló Kövér Luca személyében, a balszélre Milica Andusicot igazolták, a kapuban friss szerzemény Orbán Laura és a NEKA-tól visszament anya egyesületéhez Kocsis Bettina. Az új vezetőedző, Horváth Roland rendkívül bizakodó az idény indító előtt. Igaz, konkrét eredményt sem ő, sem játékosai nem mondtak a nyitányt illetően. Óvatos optimizmussal fogalmaztak, úgy vélekedtek, jó meccset szeretnének játszani, aztán meglátják ez mire lesz elég.

A hajdúságiaknál mindenki munkára, harcra kész, mint ahogy az ötvenes évek sport szlogenje, az MHK mozgalom is mondta. Elsődleges céljuk, hogy sikeres legyen a bajnoki rajt, majd a jövő héten már két hazai derbi is sorra kerül a Hódosban. Szerdán a frissen visszakerült, és egykoron szebb napokat látott Vasas érkezik Konkoly Csaba irányításával, majd szombaton, kilencedikén, este hattól a kezdő sípszó után az ellenfél a Savehof gárdája, ezúttal már a Bajnokok Ligájában.

Megtudtuk, szépen fogynak a belépők és a bérletek is, a BL-ben minden összecsapás telt ház előtt várható. Negyedikén, hétfőn délután öttől, a csarnok parkolójában piros-fehér piknik várja a szimpatizánsokat. A bérletesek itt kapják meg a belépőket, de lesz csarnoktúra, sok vetélkedő, és mindenki a klub vendége egy üdítőre, vagy egy pohár sörre.

Szóval: kaja, pia, nő! Illetve: nők! Mert ott lesznek a kedvencek is. Előtte azonban:

Női kézilabda NB I 1. forduló

Alba Fehérvár – DVSC Schaeffler

09.01. 18.00      Köfém Csarnok, Székesfehérvár

W.Gy.

debsport.com

Indul a pontvadászat a GTK-n

Miért választja sok fiatal szeptembert a jogosítványszerzéshez?

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek