Sport
2023-08-14

A DEAC a hajrában szerzett góllal legyőzte az Újpestet

Két sikertelenül megvívott bajnoki meccs után egy ponttal abszolválta a DEAC az NB III-as fordulókat, már csak ezért is fontos volt, hogy megszerezzék a fekete-fehérek a három egységet az Újpest II ellen hazai pályán.

A házigazdák nagy elánnal vetették magukat bele a küzdelembe, úgy, mint az az alakulat, amely hazai pályán bizonyítani akar. Ennek az elején máris nyoma volt, ugyanis bő tíz percet követően Olíver Tochukwu jóvoltából a hálóban táncolt a labda. Urbin Péter vezetőedző – akinek pár napja kislánya született – néhány helyen véáltoztatott alapcsapata összeállításán, kezdőként lépett pályára például Herczku Alex és Lénárt Gergő, akik a nyáron érkeztek a DEAC-hoz. Utóbbit az a Korhut Mihály váltotta a szünetben, aki később nyerőembernek bizonyult. Az első játékrész krónikájához tartozik, hogy a 37. percben egyenlített a lila-fehér egylet: Mucsányi Márk volt eredményes.

A második negyvenöt perc olyan szempontból volt fontos, hogy nem szerettük volna győzelem nélkül zárni az első három fordulót. Nyomott az egyetemi együttes, de a slusszpoénra a végéig várniuk kellett a hazai szurkolóknak. Válogatott labdarúgónk, Korhut Mihály a 91. percben eldönötte a találkozót, s ezzel a három pont sorsát. A következő meccsre szűk egy hetet kell várni, szombaton fél hatkor a REAC ellen idegenben játszunk.

NB III Északkeleti csoport, 3. forduló
DEAC–Újpest II 2–1 (1–1)
DEAC: Tóth – Bényei, Herczku, Soltész, Lénárt (Korhut 46.) – Tóth (Virág 29.), Sándor, Vincze, Al-Sheraji (Trencsényi 76.), Wente (Wente 46.) – Tochukwu (Szabó 64.).
Gól: Tochukwu (11.), Korhut (91.), illetve Mucsányi (37.)

Montenegróban fogtak el egy magyar dílert

Kerekes Gréta: “Boldogan szeretnék lejönni a rekortánról”

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek