Sport
2023-08-11

A kupasiker igazi értékét a vasárnap adhatja meg

A DEAC labdarúgócsapata a hétvégén az Újpest II együttesét fogadja az NB III-ban.

Bár sérülés miatt ki kellett hagynia a múlt szombati, Monostorpályiban 2–0-ra megnyert MOL Magyar Kupa-mérkőzést az egyetemi klub védőjének, Ujvárosi Ádámnak, természetesen ez nem jelenti azt, hogy a hátvéd kevésbé örült volna a sikernek. Különösen annak fényében, hogy a fekete-fehérek az NB III Északkeleti csoportjának eddig lejátszott két fordulójában csak egy pontot szereztek.

– Nyilván a győzelem mindig jól jön, ám ez talán most még inkább igaz – nyilatkozta játékosunk. – Sokkal pozitívabb a hangulat az öltözőben szombat óta, de ennek a sikernek akkor lesz igazán értéke számunkra, ha ez valóban lendületet ad és vasárnap is megszerezzük a győzelmet. Mi sem így terveztük a pontvadászat első két körét, ahogyan az végül sikerült, de az vigasztal bennünket, hogy sok mérkőzés van még hátra a bajnokságból. Az tény, hogy most már nem nagyon hibázhatunk egy ilyen rajt után. Minden találkozón maximális erőbedobással és koncentráltságal kell játszanunk, győzelemre fogunk törni a szezon végéig – sorolta a tennivalókat a futballista.

Vasárnap máris itt az újabb feladat, 17 óra 30 perckor az Újpest második gárdája látogat a Dóczy utcai Sportcampusra. A lila-fehérek abból a szempontból nem tipikus tartalékcsapatként érkeznek a Hajdúságba, hogy több, korábban az első csapatban számításba vett, de onnan száműzött játékost is foglalkoztatnak. Mint például a nemrég még az NB I egyik legjobb légiósának számító, a francia Yohan Croizet.

– Úgy gondolom, ez nem okoz nehézséget, inkáb plusz motivációt jelent csapatunknak, hogy ilyen játékosok ellen léphetünk pályára. Képesnek tartom magunkat arra, hogy megoldjuk a feladatot és begyűjtsük a három pontot – fogalmazott Ujvárosi Ádám.

NB III Északkeleti csoport, 3. forduló

DEACÚjpest II

2023. 08. 13. (vasárnap), 17:30, Debrecen, Dóczy utcai Sportcampus

Ilyen volt a Sziget első napja - Galéria

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek