Sport
2023-01-01

Amerikai támadót igazolt a DEAC

Az amerikai születésű csatár, Christiano Versich a DEAC-hoz igazol.

 A 25 éves játékos pályafutása java részét az USA bajnokságaiban töltötte. 15 évesen debütált az USHS kötelékében, a St. Thomas Academy együttesében, ahol több szezont teljesített, de játszott az MPLS Magazine csapatában is. A St. Thomas alakulatánál 2014-15-ben 58 ponttal zárt, 37 gólpasszt termelt. A 2015-16-os szezonban a Chicago Steel, majd a Fargo Sport USHL-csapatát erősítette, ezt követően három idényt töltött el az NCAA-ban, a Colorado College gárdájánál, majd egyet az Univ. of St. Thomas keretében, szerzett pontjai java részét mindvégig gólt ígérő átadásokkal szerezte. A 2022-23-as idényt a francia elit ligában, a Ligue Magnus-nál tevékenykedő Cergy-Pontoise együttesénél kezdte, onnan igazol a Debreceni Egyetem csapatához. Egyesületünk várakozással tekint új játékosunk elé, akit arra kértük, hogy válaszoljon néhány kérdésünkre.

– Az érkezésed után megtekintetted a DEAC–BJA találkozót. Mi volt az első benyomásod a bajnokságról, főként a színvonal és a sebesség terén?

C.V.: Az első benyomásaim szerint ez egy profi szervezet, a játék magas színvonalú, a játékosok gyorsak és kemények, az elit szintjén hokiznak. Már alig várom, hogy csatlakozhassak a csapathoz és segíthessem őket.

– Vannak ismerős arcok a magyar bázisú bajnokságban?

C.V.: Néhány barátom játszott itt az előző években, nagyon jókat hallottam tőlük az Erste Ligáról.

– Tudod-e már, mi lesz a szereped a DEAC csapatában? A debreceni edzők megfogalmazták az elvárásaikat?

C.V.: Úgy vélem, hogy plusz gyorsaságot, koritechnikát és szervezőképességet tudok a csapatba hozni. Képes vagyok keményen és jól dolgozni mind a három zónában, illetve emberfórban is. A jövőben nap mint nap, egyre jobban megismerem az edzők elvárásait.

Név: Christiano Versich
Született: 1997. 01. 02., St. Paul (USA)
Posztja: támadó
Testmagasság: 175 cm
Testsúly: 77 kg
Ütőfogás: jobbos

Csodaváros

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek