Sport
2023-08-05

Egyéni csúccsal nyert Svájcban Klekner Hanga

Augusztus 2-án rendezték Bernben a Citius Meeting C kategóriás nemzetközi atlétikai versenyt.

Bár már az atléták az augusztus 19-én kezdődő budapesti világbajnokságra fókuszálnak, vannak, akik előtte még versenyeznek. A DSI Debrecen négyszeres magyar bajnok rúdugrójának, Klekner Hangának vb indulása még nem biztos – legkésőbb 8-án dől el – ám kiválóságunk bízik abban, zöld kártyával rekortánra léphet majd a Nemzeti Atlétikai Központban.

Molnár Krisztina tanítványa joggal reménykedhet, hogy ott lehet világbajnokságon a rúdugrók mezőnyében, hiszen kiváló formában van. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a pénteki nemzetközi verseny. Hanga Bernben, a Wankdorf Stadionban rendezett viadalon mérettette meg magát péntek kora este.

Bajnokunk 406 centin szállt be a versenybe, mely magasságot második kísérletre teljesítette. A bemelegítő ugrás után a 421 következett, ezt is másodjára vitte át, viszont a 436 elsőre sikerült. Hanga 10 centivel feljebb tetette a lécet, ez pedig egy centivel több, mint amit eddigi pályafutása során átugrott. Első kísérletre még nem tudott átjutni ezen a magasságon, ám másodikra sikerült, ezzel pedig megjavította egyéni csúcsát. Megpróbálkozott a magyar rekorddöntéssel, de a 456-ra tett lécet mindháromszor leverte, így az érvényes országos csúcsot továbbra is edzője tartja. Kiválóságunk nem csak rekordot döntött, hanem meg is nyerte a svájci versenyt, megelőzve a szintén 446-ig jutó norvég Lene Retziust és a 436-ot teljesítő francia Ninon Chapelle-t.

KZT

debsport.com

Internetes csalókra figyelmeztet a Gazdasági Versenyhivatal

Sertéspestis

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek