Sport
2023-07-20

A DEAC kézilabdacsapatának kapitánya felépült a sérüléséből

Hornyák Zoltán szerint a Debreceni Egyetem alakulata jóval nagyobb tempót akar diktálni az új idényben.

A DEAC férfi kézilabdázói hétfőn megkezdték a felkészülést a következő szezonra. A tréningeken már a rutinos Hornyák Zoltán is szerepelhet, aki tavasszal sérülés miatt nem állhatott Mándi Norbert vezetőedző rendelkezésére.

– A Balatonfüred elleni márciusi mérkőzés hajrájában szakadt el részlegesen a belső oldalszalagom. Két hetet pihennem kellett, aztán indulhatott a rehabilitáció. Szerencsére már jól érzem magam, ettől függetlenül még mindig járok a SET-be gyógytornára. Az igazolásoknak köszönhetően sokat fiatalodott a gárda, ebből kifolyólag lendületesebbé válhat a játékunk. Az edzések nagy iramban zajlanak, de mindenki bírja a tempót. Szerintem idén még erősebb mezőny gyűlik össze az NB I/B-ben, így ha a hatodik helyezést meg tudjuk ismételni, elégedettek lehetünk, de ez nem azt jelenti, hogy nem bízunk egy előkelőbb pozícióban – szögezte le Hornyák.

Együttesünk a nyáron Tóth Mátét, Karnok Donátot, Rusznák Patrikot, Kerezsi Ádámot, illetve Almásy Richárdot szerződtette. Hornyák Zoltán igyekszik mindenben az érkezők rendelkezésére állni.

– Csapatkapitányként kötelességem segíteni az új fiúknak, próbálok velük minél többet beszélgetni. Az eddigi benyomásaim alapján egyébként egyiküknek sem okoz majd különösebb gondot a beilleszkedés – zárta mondandóját védelmünk egyik oszlopa.

Nyári táborok a DSZC-ben

A kedvenc zenekarod kedvenc fesztiválja - jövő héten La Boum fesztivál!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek