Sport
2022-05-01

Győztesen tértek haza Miskolcról egyetemista lányok

A DEAC Női együttesét a tartalékos kerettel kiálló DVTK U23-as lányai fogadták a Női Amatőr NB I. Piros csoportjának 26.fordulójában. Kászoni Boglárka tanítványai a második negyedben rendezett roham következtében tizenhat pontos győzelemmel zártak a piros-fehérek csarnokában.

A házigazdák már a mérkőzés elején szerették volna a saját játékukat játszani, így egy erőteljes 10-0-ás futással adták meg a találkozó alaphangját. Később Mezei-Göttlinger Anna találata törte meg a hajdúsági kosárcsendet, majd ezután elkapták a fehér-feketék a fonalat: Mezei Dóra tripláját Holinka-Miklós Hanna hármasa követte, így hét perc játék után egálra álltak a felek. A negyed hajrájában felváltva estek a találatok, igyekezett lépést tartani a DEAC, de Vég-Dudás közelijével a ismét a diósgyőriek vezettek (19-18). A folytatásban kiválóan váltott ritmust Kászoni Boglárka gárdája: Mezei-Göttlinger vezényletével egy 13-0-ás rohammal mutatós fórra tettek szert. A szünet előtt még próbált felzárkózni a miskolci csapat, ám Herdon Anna és Mezei Dóra remekelésével tartani tudták a kétszámjegyű differenciát a mieink (27-37).

A fordulás után Szabó Gréta és Baczuk Virág triplájával tovább távolodott a vendég alakulat. Majd később a piros-fehérek is ébredeztek, többek között a debreceni nevelésű Papp Lilla akcióival, aki 16 évesen csapata legeredményesebbje volt 16 ponttal, majd Molnár Eszter megmozdulásaival faragtak tovább hátrányukon. A záró felvonás előtt azonban Mezei Dóra és Baczuk Virág révén szépen álltak a sarat a túloldalon a debreceniek, így egy pont híján maradt a tíz egységnyi különbség (42-51). A negyedik játékrészben sem tétlenkedtek a cívisvárosiak: Szabó Csenge hárompontosával bezárólag egy 15-0-ás futással tudatták győzelmi szándékaikat, így már több mint húsz egységnyi különbség állt a DVTK Aréna eredményjelzőjén. A véghajrában még Vég-Dudás és Virág megmozdulásaival kozmetikáztak a borsodiak a deficiten, ám Szabados Dorottya és Szabó Gréta találataival magabiztosan zárták le az összecsapást a vendégek (54-70).

Női Amatőr NB I. Piros csoport – 26. forduló

DVTK U23 – DEAC 54-70 (19-18, 8-19, 15-14, 12-19)

DEAC: Baczuk 12/3, Herdon 2, Holinka-Miklós 3/3, Mezei-Göttlinger 19, Mezei 7/3

Cserék: Szabó Z. 6/6, Szabó G. 9/3, Szabó Cs. 4/3, Szabados 6, Pásti 2

Vezetőedző: Kászoni Boglárka

Forrás: debsport.com

Petőfi

Német sajtóértesülések szerint Berlin támogatja az orosz olajimport korlátozását

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek