Sport
2023-07-05

Hazai pályán kezdjük a bajnokságot

A tervek szerint szeptemberben indul a pontvadászat, az első játéknapon a Debreceni Egyetem alakulata a kecskemétieket fogadja.

A DEAC férfi kézilabdázói a következő szezonban is az NB I/B-ben állhatnak rajthoz. A mezőnyt az előző idényhez hasonlóan újra tizenhat csapat fogja alkotni.

A Magyar Kézilabda-szövetség szerdán elkészítette a pontvadászat sorsolását. Mándi Norbert együttese az első körben a Kecskemétet látja vendégül, aztán a következő játéknapon az élvonaltól idén búcsúzó Ceglédhez utazik. Szeptember derekán a Tata érkezik a DESOK-ba, ezt követően pedig békési fellépésük lesz István Péteréknek.

A tervek szerint a bajnokság szeptember első hétvégéjén indul, az idei utolsó forduló december 17-én jöhet, majd másfél hónap szünet következik.

A DEAC első öt meccsének programja:

  • 1. forduló: DEAC-Kecskemét (szeptember 3.)
  • 2. forduló: Ceglédi KK-DEAC (szeptember 10.)
  • 3. forduló: DEAC-Tata (szeptember 17.)
  • 4. forduló: Békés-DEAC (szeptember 24.)
  • 5. forduló: DEAC-Mezőkövesd (október 1.)

A pontos kezdési időpontokról zajlanak az egyeztetések.

Az NB I/B mezőnye a 2023/24-es idényben: DEAC, BFKA-Veszprém U21, Optimum Solar-Békési FKC, Budai Farkasok-Rév, Ceglédi KK, Győri ETO-UNI FKC, Kecskemét, KK Ajka KFT, Mezőkövesdi KKFT, ÓAM-Ózdi KC, OTP Bank-Pick Szeged U21, Rákosmente, Szigetszentmiklósi KSK, TAC Kézilabda Nonprofit KFT Tata, Vecsési KKFT, Fejér- B.Á.L. Veszprém U21.

Idén is lesz végzősök napja az Aquaticum Debrecen Strandon

Egyetemi innovációt mutattak be a nemzetközi kongresszuson

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek