Sport
2023-07-01

Európa Játékok: bronzéremmel zártak Battai Sugárék

A krakkói központú Európa Játékok vívóversenyeinek utolsó napján női kardozóink csapatban léptek pástra.

A DEAC vívójával, Battai Sugárral, valamint Pusztai Lizával, Szűcs Lucával és Katona Renátával felálló magyar kvartettnek a nyolcaddöntőben nem kellett vívnia. A negyeddöntőben, a görögök ellen kezdtek a mieink, a 15 ezer férőhelyes Tauron Arénában rendezett mérkőzésen 45:30-ra győzött csapatunk. És ugyan pár nappal ezelőtt a debreceni kardozó számára nem alakult jól az egyéni viadal, hiszen nem sikerült a főtáblára jutnia, ám most vezéregyénisége volt a válogatottnak, plusz 11 tussal zárta a negyeddöntőt.

Az elődöntőben a klasszikusnak számító magyar-olasz csata következett. Sokáig szoros volt az asszó, de végül a taljánok nyertek 45:40-re. Battai Sugár ezúttal is a csapat legjobbja volt, befejező emberként 31:40-nél lépett pástra, és Criscio ellen feljött 40:43-ra. Felcsillant a remény, ám az utolsó két tust az ellenfél vitte be, így az olaszok jutottak a döntőbe.

A bronzért a bolgárok ellen vívtunk. A közel felénél 20:15-re vezettek Neikováék, majd Szűcs Luca asszója jól sikerült Yoana Ilieva ellen, így már csak kéttusos hátrányban volt együttesünk, amikor Battai Sugár következett. A DEAC sportolója döntetlent vívott Hramovával, majd Szűcs Luca egy tusra csökkentette a hátrányt, a következő ember, Pusztai Liza pedig fordított. Az utolsó ember ezúttal is Battai Sugár volt, aki 40:36-os magyar vezetésnél vette át a stafétát, és a győzelmet már nem engedte ki a kezéből: 45:40-re nyert válogatottunk, amely így bronzéremmel zárt az Európa Játékokon, és újabb fontos pontokat szerzett az olimpiai kvótához.

Európa Játékok, Krakkó, női kard, csapat
Negyeddöntő: Magyarország–Görögország 45:30 (Battai +11, Pusztai +3, Katona +3, Szűcs -2)
Elődöntő: Magyarország–Olaszország 40:45 (Battai +3, Szűcs +2, Katona -4, Pusztai -8)
A 3. helyért: Magyarország–Bulgária 45:40 (Pusztai +5, Szűcs +2, Battai -2)

Borítókép: Battai Sugár és Szűcs Luca (MTI)

A kínai kapcsolatok megszakítása öngyilkosság lenne az európai gazdaság részéről

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek