Sport
2023-05-14

Győzött a DEAC

A DEAC Jankelic Iván góljával verte az FC Hatvan gárdáját

A Hatvan látogatott a Dóczy utcai Sportcampusra vasárnap délután az NB III. Keleti csoportjának utolsó előtti, 37. fordulójában. A vendégek kispadján az a Zoran Szpisljak ült, aki korábban a DVSC pályaedzője is volt, többek között a Bajnokok Ligájában is szerepelt a Herczeg András-érában.

Pár perce tartott a dobogóra törő DEAC és a 10. helyezett Hatvan összecsapása, amikor a felázott talajon Korhut Mihály elé került a labda, ám válogatott hátvédünk a kapu torkából fölé rúgta a nem éppen ideálisan érkező labdát. Nem sokkal később Trencsényi Bence fordult le védőjéről, majd lőtt a kapus ölébe. Sokkal többet támadott a házigazda, de nem volt kellő átütőerő a támadásaiban. A 24. percben ugyancsak Trencsényi volt veszélyes: közeli fejese elkerülte a kaput. Kisvártatva újra Al-Sheraji előtt adódott lehetőség, egyedül tört kapura, az őt beérő védőt kicselezve gyengén emelt kapura, kár érte, nagy lehetőség volt! Mindez semmi, ahhoz képest, hogy pár percre rá Rauf Al-Sheraji ismét sakk-matt helyzetben lőtt, a kapus elvetődve hárított.

A szünet után ott folytattuk, ahol az első játékrészt abbahagytuk: Trencsényi, majd Wente veszélyes lövése ment fölé, illetve védett a kapus. Levegőben lógott a hazai gól, és meg is érkezett: a csereként beállt Jankelic Iván a balösszekötő helyéről lőtt kapura, a megpattanó lövés az 53. percben talált utat a bal sarokba. Nem sokkal később elkövetett egy önkapufát a Hatvan, a védő szerencsétlen mozdulata következtében a jobb kapufán csattant a labda. Továbbra is jobban játszott a Debrecen, csak a második találat nem akart megszületni. Az utolsó minutumban Trencsényi nagy lövését védte Menczeles. A hosszabbítás perceiben nyomott az egyetemi klub, ám az eredmény nem változott.

NB III. Keleti csoport, 37. forduló
DEAC–FC Hatvan 1–0 (0–0)
DEAC: Ratku – Bényei, Orosz (Jankelic 46.), Soltész, Korhut – Al-Sheraji (Molnár 94.), Kónya, Wente (Molnár 92.) – Szabó (Virág 88.), Trencsényi.
Gól: Jankelic (53.)

Fotó: Derencsényi István

 

Podcast

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek