Sport
2023-05-10

Hazai pályán zárhatja le a Sopron elleni párharcot a DEAC

Pénteken 18 órától újra hazai pályán szerepel a DEAC kosárlabdacsapata. Andjelko Mandics együttese egy győzelemmel lezárhatja a Sopron elleni, három győzelemig tartó párharcot.

Két hazai sikert követően kedden idegenben elvette ellenfele pályaelőnyét a Debreceni Egyetem alakulata, így az 5-8. helyért rendezett keresztjáték negyedik felvonásán hazai pályán begyűjtheti a harmadik győzelmét. A kiírás értelmében a párharc győztese az 5. helyért küzdhet majd meg a Szolnok-Kecskemét ütközet továbbjutójával. A keleti rangadón jelenleg 2-1-re vezet az Olajbányász, a pénteki negyedik összecsapást a hírös városban rendezik.

Mind a DEAC, mind az SKC több sebből vérzik a bajnokság utolsó szakaszában, hiszen mindkét oldalon mérkőzésről-mérkőzésre egyre több hiányzó van. A soproniak keretéből a negyeddöntős búcsút követően Olaszországba igazolt Jones, míg az előző szezonban még a fehér feketéknél pattogtató Valerio-Bodon az NBA Draft felmérőjére készül. A második meccsen Durham sem volt bevethető, míg a legutóbb már a Molnár-Takács párosra sem számíthatott Kosztasz Flevarakisz. Debreceni oldalon sem túl rózsás a helyzet, Taylor és Scott továbbra sem tudja vállalni a játékot, míg a kisebb sérüléssel bajlódó Mócsán játéka pénteken még kérdéses.

A párharc eddigi mérkőzései:

Sopron KC – DEAC 80-67

DEAC – Sopron KC 82-75

Sopron KC – DEAC 70-75

Debrecen városa magasabb sebességi fokozatra kapcsol a véderdősítés tekintetében!

Lányok és a műszaki karrier

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek