Sport
2023-04-26

A hétközi bajnokit is megnyerte a DEAC

Hamar hátrányba kerültek az egyetemisták, de az első félidőben egyenlítettek, a másodikban fordítottak, így elhozták a három pontot a fővárosból.

Hétközi mérkőzés várt Sándor Tamás legényeire, ugyanis szerdán teljes fordulót rendeztek a harmadosztályban. A DEAC ezen a napon a fővárosban, a Pénzügyőr pályáján, a NAV sporttelepén csapott össze a 9. helyen álló Pénzügyőrrel.

Rosszul indult a mérkőzés az egyetemisták számára, a 2. percben rosszul reagált le a védelem egy szélről érkező beadást, ezt pedig góllal büntették a hazaiak. Nem sokra rá Urbin növelhette volna az előnyt, szerencsére centikkel lemaradt az átadásról, így a labda a kapu előtt keresztben hagyta el a játékteret. A DEAC a 10. percben veszélyeztetett először, Szabó próbálkozott lövéssel 15 méterről, de rosszul célzott, így oda lett a lehetőség. Közeledve a negyedórához kiegyenlítődött, de elég hullámzó volt a játék, egymás hibáiból éltek a csapatok. A két tizenhatos között pattogott a labda, inkább a küzdelem dominált, ebben a periódusban helyzetet nem lehetett feljegyezni. A 31. percben megszületett az egyenlítő találat: Virág verekedte be magát a tizenhatoson belülre, majd lőtt a kapu közepébe. Az utolsó negyedórára DEAC fölény volt jellemző, de ez meddőnek bizonyult, a hazai portásnak elvétve akadt dolga, így döntetlen állásnál vonultak öltözőbe a csapatok.

Mezőnyjátékkal indult a második félidő, valamivel többet birtokolták a labdát a debreceniek, de továbbra is sok volt a hiba mindkét oldalon. Az 57. percben Al-Sherajihoz került a labda, aki 16 méterről lövésre szánta el magát, a játékszer pedig a jobb alsóban kötött ki. Nem sokra rá Tóth Dánielt tesztelték a hazaiak, ám a DEAC kapusa biztos kézzel fogta a középre tartó labdát. Az iramra nem lehetett panasz, de továbbra is inkább a küzdelem dominált, mint a szép játék. A 70. percben Kerekes járt közel a gólhoz, de 17 méteres lövése a keresztlécről vágódott vissza a mezőnybe. Az utolsó negyedórában többet támadott a Pénzügyőr – tette ezt minden eredmény nélkül – de a DEAC játszott veszélyesebben, viszont az ötperces hosszabbításig a gólok számában már nem történt változás, így az egyetemisták bezsebelték a három pontot.

Labdarúgó NB III 34. forduló

Pénzügyőr – DEAC: 1-2 (1-1)

DEAC: Tóth D. – Bényei, Soltész, Ujvárosi, Orosz, Szabó (Wente), Sándor (Kónya), Al-Sheraji, Virág (Bárány), Aranyos, Kerekes (Lakatos)

Vezetőedző: Sándor Tamás

Gólszerző: Virág 31’, Al-Sheraji 57′

Fotó: Ásztai Csaba

debsport.com

Külföldön szerezhettek szakmai tapasztalatot a Debreceni Szakképzési Centrum diákjai

Nyit a Budapest Park, idén is több világsztár lép fel

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek