Sport
2022-06-11

Megszerezte a bronzérmet a Debreceni Egyetem alakulata

A DEAC férfi futsalosai a mostani szezonban két medáliával gazdagodtak.

A DEAC és a Veszprém férfi futsalosai divatos szóval élve kimaxolták az NB I bronzcsatáját, hiszen péntek este az ötödik meccsen dőlt el a harmadik hely sorsa. A debreceniek jobban kezdték az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot, ugyanis az első két meccset behúzták, de a harmadik és a negyedik ütközet végén Fehér Zsolt legénysége örülhetett.

Elek Gergő vezetőedző mai keretébe bekerült a sérüléssel bajlódó Faragó Lajos, valamint az a Dobi Attila is, aki néhány hete jelentette be, hogy a munkáját nem tudja összeegyeztetni az élsporttal. A hazaiak Pál Patrikra eltiltás miatt nem számíthattak, míg Rutai Balázs a bemelegítés során dőlt ki a sorból.

A meccs elején Berecz Rafael és Szabó Ábel lőtt, de mindkét játékos pontatlanul célzott. A második perc végén Bencsik Ádám életerős kísérlete a lécen csattant. Érdekesség, hogy ezzel együtt a veszprémiek ötször találták el a kapufát vagy a lécet az első játékrészben. Emellett Krajcsi Bence több nagy védést mutatott be, többek között Tatai Józseffel, Fridrich Dáviddal és Tonnal is kibabrált. A helyzetüket sérülések is nehezítették, Berecz és Rodrigo sem tudta folytatni a találkozót. Brazil kulcsemberüket Tatai vitte le a játéktérről, ami rendkívül sportszerű jelenet volt. A szünet előtt aztán kétszer is beköszöntek. Először Szabó Ábel lökete a kapu bal oldalában kötött ki, majd egy szöglet után Rácz Zsolt csapott le egy lecsorgó labdára.

A pihenőt követően Harmati Tamás ritkán látható öngólt rúgott, ezzel 1-2-re módosult az eredmény. A folytatásban nem unatkozott Krajcsi, aki bravúros hárításaival főszereplővé vált. Sőt, a hálóőr egyszer végigrobogott a pályán, a próbálkozását fogta a kollégája. Krajcsi vedései mellett azt is ki kell emelni, hogy többször hősies blokkolást mutattak be. Három minutummal a vége előtt a Veszprém elővette az öt a négy elleni taktikát. Ebből a felállásból a DEAC profitált, ugyanis Thiago vette be az üres kaput. A találat miatt kicsit elszabadultak az indulatok, a nézőtérről poharak repültek a játéktérre, míg Tatai pirosat kapott. Az utolsó percben Harmati javította a hibáját, mivel a saját térfeléről gurított a gólvonalon túlra.

A Debreceni Egyetem alakulata parádés idényt produkált, mivel kupadöntőt játszhatott, a bajnokságban pedig az előkelő harmadik helyen végzett. Szép volt, fiúk!

Férfi futsal NB I a 3. helyért, 5. mérkőzés
Veszprém Futsal-DEAC 1-4 (0-2)
Gólszerzők: Harmati (24. – öngól), ill. Szabó Á. (19.), Rácz (20.), Thiago (40.), Harmati (40.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Thiago, Rodrigo, Berecz, Szabó Á. Cserék: Dobi, Tóth B., Faragó, Szentes-Bíró, Vass, Siska, Harmati, Rácz, Harcsa. Vezetőedző: Elek Gergő.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-2 a DEAC-nak.

Fotó: Derencsényi István

Hét kupát hoztak a DEAC karatésai Szatmárnémetiből

Bútorfestés ON!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek