Sport
2023-04-14

A hosszabbításban szenvedett vereséget a Loki

Hiába futballozott az egész mérkőzésen veszélyesebben a DVSC, dolgozott ki több helyzetet, a Puskás Akadémia a hosszabbításban betalált és elvitt három pontot Debrecenből.

Hétvégén újabb fordulót rendeztek az első osztályban, mely péntek este a DVSC – Puskás Akadémia párharccal vette kezdetét. A két csapatot egy hely és három pont választotta el egymástól, a debreceniek a 4., míg a felcsútiak az 5. pozícióból várhatták a találkozót. Srdjan Blagojevic legénységének idén még nem sikerült legyőzniük a Fejér vármegyeieket, a bajnokságban egy döntetlen és egy vereség a mérleg, a Magyar Kupában pedig a vendégek ütötték el a továbbjutástól a piros-fehéreket. Abban bíztunk, a negyedik összecsapás Loki győzelemmel zárul.

A DVSC szakvezetőjének kényszerből változtatnia kellett a hátsó négyesen, ugyanis Romanchuk, Deslandes megsérült, Lagator pedig előző héten begyűjtötte ötödik sárgáját, tengelybe Loncar került. Csatár poszton történt még változás, ezúttal Mance helyett Babunski kezdett. Mivel Milosevic is kisebb sérüléssel bajlódik, Kovács lépett előre második számú kapusnak. A tét nem volt kicsi, ha nyer a Vasutas, elléphetett volna a Puskástól, esetleges paksi vereségnél pedig a 3. helyen zárja a fordulót.

Az első percekben a debreceni tizenhatos előtt zajlott a játék, de egy csak egy rosszul eltalált vendégkísérlet okozott némi izgalmat. Az 5. minutumban Puljic már pontosabban célzott, csak kevéssel kerülte el a kaput lövése. Érkezett a válasz, Varga Kevin beadása majdnem eljutott Dzsudzsákhoz, ám a vendég védők szögletre nemtettek végül. A 11. percben a Loki csapatkapitánya végezhetett el 20 méterről szabadrúgást, de a sorfalba lőtte a labdát. A folytatásban az iramra nem lehetett panasz, felváltva támadtak a csapatok, ám a védelmek mindkét oldalon jól működtek, a kapusoknak nem tették próbára a felek. A 33. percben a debreceni kapu került veszélybe, szerencsére Dreskovic résen volt is kivágta a labdát. A gólhoz azonban a hazaiak álltak közelebb: Varga Kevin lapos beadására érkezett Babunski, aki közelről belepiszkált a labdába, ám Markek a gólvonalon megfogta a játékszert. Majd Varga léc alá tartó löketét tolta fölé a felcsúti hálóőr. Sokkal veszélyesebben futballoztak a piros-fehérek, átéltek néhány meleg pillanatot a Fejér vármegyeiek, a gól azonban még váratott magára, ám a félidő végéig nem született meg.

Egy Dzsudzsák lövéssel indult a második játékrész, Markek csak kiütni tudta a középre tartó labdát, majd Megyerit tornáztatták meg, de a Loki cerberusa biztos kézzel fogta vetődve a lövést. Már az első játékrészben is feltűnt, hogy szabálytalanságok maradtak megtorlatlanul, a vendégek több lapot is megúsztak, mint ahogy a második félidő elején is. A 65. percben ismét gól közeli helyzetben volt a Vasutas, ám a Puskás védelme ha nehezen is, de tisztázott. A csereként pályára lépő Bódi centerezett pontosan a 70. percben Babunski viszont a keresztléc fölé vágta a labdát. A 76. minutumban Markek röviden rúgta ki a labdát, melyre Varga Kevin csapott le a tizenhatoson belül, akit csak szabálytalanul tudtak megállítani. Bognár habozás nélkül mutatott a büntetőpontra, majd a VAR vizsgálat után visszavonta ítéletét. A cívisek játszottak fölényben, többször is veszélybe került a vendégek kapuja, de sehogy sem sikerült megszerezni a vezető találatot. A 90. percben Bognár teljesen összezavarodott, egy tumultus után Ferenczinek felmutatta a piros lapot. A 93. percben egy beadásba Zahedi csúsztatott bele és a labda a bal alsóban kötött ki (0-1). Az utolsó pillanatban kétszer is egyenlíthetett volna a DVSC, ám kimaradtak a lehetőségek, így Puskás elvitte mindhárom pontot.

Labdarúgó NB I 27. forduló

DVSC – Puskás Akadémia:

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Loncar, Ferenczi – Manrique, Ojediran – Szécsi (Bódi 66′), Dzsudzsák, Varga K. (Kyziridis 82′) – Babunski (Mance 82′)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Puskás: Markek – Batik, Golla, Spandler, Szolnoki – Komáromi (Corbu 66′), Favorov, Puljic (Colley 82′), Ormonde – Levi, Gruber (Zaheditabar 85′)

Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gólszerző: Zahedi 93′

Kiállítva: Ferenczi 90′

Fotó: Szabó Miklós/NSO

debsport.com

Metallica

Világsztárok lépnek fel a brit uralkodó koronázási koncertjén

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek