Sport
2023-03-27

Győzelemmel kezdtünk az alsóházban

A Debreceni Egyetem alakulata nagy csatában fektette két vállra a kecskemétieket.

A DEAC női röplabdázói az első meccsüket az alsóházban a HÉP-Röpke SE csapatával vívták a DESOK-ban vasárnap délután. Kuszkó Zsolt tanítványai februárban 3:0-ra verték hazai környezetben a kecskemétieket, ám ezúttal jóval nagyobb csatát láthattak a nézők.

Az első szettben főleg a mi akaratunk érvényesült a pályán, ennek köszönhetően simán megnyertük ezt a periódust (25:15). A vendégek kerete csupán hét játékosból állt, ennek ellenére ez nem érződött a teljesítményükön. A második és a harmadik felvonás is “túlórában” dőlt el, mindkét alkalommal ellenfelünk örülhetett, így három játszma után 1:2 volt az állás.

A negyedik játékrészben úgy festett, hogy a HÉP-Röpke lezárja a találkozót, mivel már héttel is vezetett. A nehéz helyzetből szerencsére felálltunk, így jöhetett az ötödik etap. Az utolsó játékrészt a nagy fordításnak köszönhetően jobb helyzetből várhattuk, és ebből profitáltunk (15:11).

Együttesünk 123 percig tartó összecsapáson gazdagodott két ponttal. A következő bajnokink április 16-án lesz, ekkor az EVSI-t látjuk vendégül a csarnokunkban.

NB II Kelet alsóház 1. forduló
DEAC-HÉP-RÖPKE SE 3:2 (25:15, 29:31, 26:28, 25:19, 15:11)

Fotó: Papp Attila

Biztos siker az NB II-es bajnokságban

Prof Dr. Tóth Csaba és Prof. Dr Fülesdi Béla

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek