Sport
2023-03-20

Két győzelem, két vereség

A Debreceni Egyetem labdarúgó- és kézilabdacsapata sikerrel vette a hétvégi bajnokiját. A kosarasok és a férfi röplabdázók vereséget szenvedtek.

Kosárlabda
Tízpontos, 87-77-es vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata az Alba Fehérvár elleni hazai bajnoki mérkőzésen. Andjelko Mandics együttesének ennek ellenére az utolsó két fordulóban két győzelemmel még megvan az esélye, hogy kvalifikálja magát a rájátszásra.

- Köszönöm a szurkolóknak a támogatást, majdnem teltház volt, sajnálom, hogy így alakult. Sokáig partiban voltunk, az utolsó öt percig jól játszottunk. Az igazsághoz tartozik, hogy rosszul dobtunk kintről, az Alba Fehérvár pedig kihasználta a hibáinkat. Az egész meccs egy faulton múlott, ahelyett, hogy a végén támadhattunk volna a vezetésért, a Székesfehérvár ellépett négy ponttal, és ezen a szituáción el is ment a mérkőzés. Mindezek ellenére gratulálok a srácoknak, hiszen a hozzáállás és az akarat rendben volt, de a győzelemhez több koncentrációra van szükség – értékelt a mérkőzés után Andjelko Mandics vezetőedző.

Röplabda
A második mérkőzését is elveszítette a Kaposvár ellen a DEAC férfi röplabdacsapata az Extraliga negyeddöntőjében, így a három győzelemig tartó párharc állása 2-0 a somogyiak javára. A szombat este Kaposváron rendezett találkozón mondhatni könnyedén nyert 3:0-ra a hazai alakulat, ezért a szerdán 20 órakor kezdődő debreceni összecsapáson mindenképpen nyerni kellene Fodor Antal legénységének ahhoz, hogy maradjon esély az éremszerzésre.

Kézilabda
A DEAC férfi kézilabdázói vasárnap délután a Balatonfüred otthonában vizitáltak a másodosztályú bajnokságban. A két csapat őszi meccsét a Füred nyerte a DESOK-ban, így Mándi Norbert legénységét fűthette a visszavágás vágya. A célt sikerült teljesíteni, hiszen együttesünk 32-28-ra megnyerte az összecsapást, és immáron négy forduló óta veretlen az NB I/B-ben.

- A héten több játékosunk megbetegedett, ennek ellenére mindenki odatette magát, ami mutatja a csapat erejét. Egy lüktető, nehéz meccsen nyertünk. A győzelemhez hitre, erőre és becsületre is szükség volt. Hétről hétre bizonyítjuk, hogy jó együttessé értünk, ez pedig nagy örömmel tölt el. Haladunk tovább a megkezdett úton – összegzett Mándi Norbert vezetőedző.

Labdarúgás
Kerekes Krisztián és Virág Gergő góljával 2-0-s győzelmet aratott a DEAC labdarúgócsapata a Karcag felett az NB III Keleti csoport rangadóján. A fekete-fehérek ezzel a sikerrel felléptek a dobogóra.

 

Esterházy

Tisza Tibor és Rezes László

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek