Sport
2023-03-08

Hamar elhittük, hogy megnyertük

Bár 2-0-ra vezetett, meg kellett elégednie egy ponttal a DEAC-nak.

Az első tavaszi körből, vagyis az NB III Keleti csoportjának 21. fordulójából elhalasztott meccset pótoltak szerda délután a Nagyerdei Stadionban. A debreceni derbin a DVSC II. a DEAC-ot látta vendégül. Az egyetemi csapat szempontjából azért nem jött túl jól, hogy hét közben játszották a találkozót, mert így az első csapat keretéből többen is helyet kaptak a második számú Lokiban.

Az első tíz percben a DVSC II. volt aktívabb, mi megilletődötten kezdtünk, de ezt követően már veszélyeztettünk, többek között a mozgékony Al-Sheraji jóvoltából. Az első védeni való lövést Okan Aydin küldte Ratku Roland kapujára, a DEAC hálóőre magabiztosan hárított. A 23. percben megszerezte a vezetést a fekete-fehér gárda. Al-Sheraji kínálta meg egy erőteljes lökettel Erdélyit, a kis Loki cerberusa bravúrral védett, ám érkezett Kerekes Krisztián és közelről a léc alá bombázott! Félóra eltelt a mérkőzésből, amikor Kerekes kétszer is növelhette volna a vendégek előnyét, ha pontosabban céloz. Válaszul Aydin ajtó-ablak helyzetben a kapus kezébe emelt. A 38. minutumban Rauf Al-Sheraji klasszikus mozdulattal tüzelt jobbal, 15 méterről a jobb alsóba! A félidő végét megnyomta a Vasutas, de a védelmünk magabiztosan állt a lábán.

A fordulás után Szabó rögtön szépíthetett volna, szerencsénkre nem találta el a labdát a kapu torkában. Taposta a gázpedált a DVSC II., a DEAC kétgólos előnye birtokában visszavontabban játszhatott. A 62. percben mi is villantunk, Kerekes elől kétszer is tisztáztak, mindkétszer Tordai, majd Orosz fejelt mellé. Húsz minutummal a vége előtt Ratku védett nagyot, amikor Aydin lőtt kapura egy szabadrúgást. A szöglet után Tordai szépített, élesedett a meccs. A 82. percre elfogyott az előny, Fábián egy kipattanót vert be kíméletlenül, valljuk meg, ez a gól már nagyon érett. 2-2 után egyértelműen a kis Loki került fölénybe, Ratkunak igencsak résen kellett lennie, hogy ne fordítsa meg az állást a házigazda. Végül maradt a pontosztozkodás, kétgólos előnyt adtunk le.

NB III Keleti csoport, 21. forduló
DVSC II.-DEAC 2-2 (0-2)
DEAC: Ratku – Bényei, Orosz, Papp, Jankelic – Al-Sheraji, Sándor, Ujvárosi Á., Virág (Ujvárosi M. 72.), Wente (Szabó 81.) – Kerekes (Trencsényi 93.)
Gól: Tordai (72.), Fábián (82.), illetve Kerekes (23.), Al-Sheraji (38.)
Fotók: Derencsényi István

Future of Debrecen

Jeges szintipop New Yorkból - először játszik a Tempers Budapesten

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek