Sport
2023-02-16

Magyar Kupa: nem férnek bele a rövidzárlatok

Tóth Attila szerint a Debreceni Egyetem alakulata önbizalmat meríthet a fölényes őszi győzelméből.

A DEAC férfi futsalosai péntek este megkezdik a szereplésüket a Magyar Kupában. Elek Gergő legénysége az előző körben játék nélkül jutott tovább, mivel a Mád nem állt ki. Együttesünk a nyolcaddöntőben a Kecskemétet látja vendégül a DESOK-ban. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén hosszabbítás jön, ha a ráadásban sem bírnak egymással a felek, akkor büntetőpárbaj következik. A “hírös városiak” az alapszakaszban negyedikek lettek, míg mi a hatodik helyen zártunk, vagyis a felsőházban is összecsapunk velük. Ebben a szezonban egyébként felemás a mérlegünk a kecskemétiekkel szemben, hiszen itthon 5-1-re nyertünk, ám idegenben 6-4-es vereségbe futottunk bele.

– Nem voltam boldog, amikor kiderült, hogy a Kecskemétet kaptuk – kezdte a beszélgetést Tóth Attila. – Egy nagyon erős együttes vár ránk, de a hazai pálya előnyéből profitálhatunk. Ellenfelünk nemrég leigazolta Dávid Ricsit és a brazil Maicót. Jó játékosoknak tartom őket, de kérdés, mennyire sikerült már beilleszkedniük. Akkor lehet esélyünk a győzelemre, ha a figyelmünk egy pillanatra sem fog lankadni. A korábbi meccseinken akadtak rövidzárlataink, amelyeket megbüntettek a riválisaink. Önbizalmat meríthetünk abból, hogy szeptemberben magabiztos győzelmet arattunk a Kecskemét felett. Az őszi siker értékét növeli, hogy nem volt teljes a keretünk, mivel többen különböző okok miatt hiányoztak. Berecz Rafaelre holnap sem számíthatunk, mellette Nagy Bence eltiltás miatt nem léphet pályára – adott helyzetjelentést 25 esztendős játékosunk.

Együttesünk hétfőn a Nyírbátor otthonában fordulatos meccsen szerezte meg a három pontot. Az 5-4-es diadalból három találattal vette ki a részét Tóth Attila.

– Jó szájízzel akartuk befejezni az alapszakaszt, ami összejött, bár a játékunkba sok hiba csúszott. Jól éreztem magam a pályán, ami részben a góljaimnak köszönhető. Szerencsére idén eddig semmilyen sérüléssel nem bajlódom, bízom benne, hogy ez sokáig így is marad – zárta mondandóját Tóth Attila.

Magyar Kupa-nyolcaddöntő
DEAC-SG Kecskemét Futsal
2023. 02. 17. (péntek) 18:30, DESOK

Pandacsöki Boborján örökbe fogadja állatkerti névrokonát

Nagyköveti vizit a juharleveles zászló születésnapján

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek