Sport
2023-01-24

Bosszantó döntetlen a megyei rangadón

A Debreceni Egyetem alakulata már 4-1-re is vezetett, de a végén mindössze egy ponttal gazdagodott.

Megyei rangadót rendeztek a futsal NB I 19. fordulójában: a DEAC a Berettyóújfalut fogadta a DESOK-ban. Elek Gergő vezetőedző a műtét után lábadozó Berecz Rafael mellett Szatmári Ákosra és az eltiltott Deiby Arangóra sem számíthatott.

A második percben jártunk, amikor Rábl János kínálta meg egy lövéssel Krajcsi Bencét, aki védett. Nem sokkal később kapusunk már a másik oldalon veszélyeztetett, de nem tudta meglepni kollégáját, Sándor Mátét. A negyedik minutumban Matheus megiramodott, aztán kicsit kiszorított helyzetből tüzelt, Krajcsi ezúttal lábbal hárított. Az első félidő derekán Rácz Zsolttól kapott forintos labdát Harmati Tamás, de Sándor eszén nem sikerült túljárnia. Ugyan a szünetig egyik csapat sem szerzett gólt, ettől függetlenül nem unatkoztak a szurkolók. Az első játékrész utolsó veszélyes megmozdulása Thiago nevéhez köthető, brazil légiósunk szabadrúgását fogta az újfalui kapuvédő.

A térfélcserét követően dél-amerikai húzóemberünk már jobban célzott, bombája a léc alatt kötött ki. Az újabb találatunk nagyjából két perccel később született, ekkor Nagy Bence lekészítése után Tóth Attila pókhálózta ki a jobb felső sarkot. Pazarul indítottuk a második felvonást, de sok idő volt még a végéig, így nem dőlhettünk hátra. Matheus kilőtte a hosszút, ezzel faragott a hátrányán az MVFC. Szerencsére nem sokáig állt 2-1 az eredményjelzőn, ugyanis Thiago újra megvillant. A harmincegyedik percben újabb lépést tettünk a győzelem felé, hiszen Harmati Tamás nagyon finom mozdulattal juttatta a labdát a vendégek kapujába. Ekkor talán több szurkolónk elkönyvelte, hogy begyűjtjük a három pontot, de ellenfelünk nem adta fel a harcot. Trencsényi János tanítványai elővették az öt a négy elleni játékot, amivel eltüntették a hátrányukat. A feltámadáshoz kellett a brazil Matheus, aki a 26. minutumban szerzett góljához még hozzátett hármat, a 4-4-es végeredményt néhány másodperccel a vége előtt állította be.

Együttesünk jövő hétfőn a Nyíregyháza csarnokában vizitál.

NB I 19. forduló
DEAC-MVFC Berettyóújfalu 4-4 (0-0)
DESOK, vezette: Czene-Joó Ádám, asszisztensek: Muhari Gergő, Strehó Erik.
Gólszerzők: Thiago (21., 28.), Tóth A. (23.), Harmati (31.), ill. Matheus (26., 33., 35., 40.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Thiago, Tóth A., Rácz Zs., Szabó Á. Cserék: Tóth Benedek, Vass, Nagy B., Harmati, Sándor K., Győri, Tóth Barnabás. Vezetőedző: Elek Gergő.

Fotó: Derencsényi István

Újra mentorprogram a BTK-n

A DESOK-ban kezdi, Székesfehérváron zárja a felsőházat a DEAC férfi röplapdacsapata

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek