MegMinden
2023-01-01

Jegyzet

(debsport.com)

“Ne foglalkozz semmivel, egyél zsömlét kiflivel!

Palánki István újévköszöntő jegyzete

Új év, új én? Kedv, remények? Lehetőségek, sikerek? Egy valami biztos már rögtön a 2023-as év első napján is, Debrecenben sporteseményekben az idén sem lesz hiány!

Élj a mának! Most, vagy soha?! Fogadom, hogy…? Sokan, sokféleképpen állnak évről évre az új esztendőhöz, de ha most belegondolunk, mi vár ránk a debreceni sportélet szempontjából az idén, azt gondolom, egyáltalán nincs miért aggódnunk.

Tele van a cívisváros első osztályú csapatokkal, szoríthatunk január 7-től a női kézilabdázóinkért a nemzetközi porondon is, mi kell még? Ezek a gondolatok jártak a fejemben, ahogy megébredtem 2023 első napjára. Sőt, még ezekkel a gondolatokkal is álmodtam. Ami pedig még eszembe jutott? Debrecen híres arról, hogy minden évben számos nemzetközi eseménynek a házigazdája, ez pedig nem véletlen, ahogy a jó bornak sem kell cégér, úgy a hajdúsági város is rendre bizonyít a szervezés terén is.

Ha sorra vesszük: már biztosan februárban jön a szokásos és elmaradhatatlan Bocskai bokszverseny, márciusban a női futsal Európa-bajnokság négyes döntője a Főnix Arénában, júniusban U19-es férfi kosárlabda-vb az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, szeptemberben pedig utánpótlás karate-Eb. Se szeri, se száma a hazai nagyszabású rendezvényeknek sem a sport egyik magyarországi szívében.

A debreceni sportélet vérkeringése nemhogy leállna, még inkább felpezsdül. Bízzunk együtt a magyar és legfőkképp a debreceni sikerekben, na és persze önmagunkban. Egyszer Horváth Ferenc, a magyar labdarúgás ikonikus alakja a következőt mondta nekem egy szomorúbb pillanatomban: “Pistikém! Ne foglalkozz semmivel, egyél zsömlét kiflivel!”

Hogy mit tanultam meg ebből? Lehet, hogy semmit, de lehet, hogy mindent! Ne adjunk fel előre semmit, kár lenne érte! Fogadkozhatunk, vagy akár kezdhetünk új életet azonnal, a remény maradjon meg mindig, minden körülmények között. A sportoló is ember, ám a sportban sincs lehetetlen!

Bízzunk az új esztendőben, kívánok mindenkinek egy reményekkel, egészséggel, magyar és debreceni sportsikerekkel teli évet. Kár lenne már most feladni bármit is, és tudják – zsömle, kifli!

P.I.

Az eredeti írást itt találja.

Amerikai támadót igazolt a DEAC

A lápi póc az év hala

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek