Sport
2022-12-20

Csak a plüssmaciknak örülhettünk

A BJAHC magabiztos győzelemmel vitte el a pontokat a Debreceni Jégcsarnokból.

A táblázaton második helyet elfoglaló Budapest Jégkorong Akadémia HC érkezett kedden este a Debreceni Jégcsarnokba, azaz nagy falat várt a DEAC hokicsapatára az Erste Ligában. Az is különlegességet kölcsönzött a találkozónak, hogy az első debreceni találat után „macidobálást” hirdettek meg, a plüsstárgyak kedvezményezettjei a Debreceni Reménysugár Gyermekotthon kis lakói lesznek.

Hazai  oldalon jó hír volt, hogy – bár Gönczi Lajos az idényben már többször is kiválóan helyettesítette – visszatért fejsérülése után a gárda húzóembere, a kapus Hetényi Zoltán. Sajnos, mindössze nyolc másodperc telt el, amikor a hálórünknek máris maga mögé kellett nyúlnia: Galoha pofozta be közelről a korongot. Nem sokkal később újra a kapusunk volt munkában, ezúttal szépen védett. Hamarosan újabb gólt kapott a debreceni alakulat, 07:05-nél Garát Péter ütötte be a ziccert. Küzdött a DEAC, de rendkívül veszélyesek voltak a fővárosi támadások. 10:23-at mutatott az óra, amikor repülhettek a macik az első cívis gólt követően, Zalamai passzát Daleczky továbbította a hálóba! Pár perc múlva Novotny ütközött ellenfelével, fájdalmas arccal támolygott le a jégről. Megnyomta a gázpedált a DEAC, mindent megtett azért, hogy egyenlíteni tudjon, a vendég cerberusnak többször is közbe kellett avatkoznia. Három és fél perccel a harmad vége előtt be is talált a Debrecen! A Spirkótól kapott korongot Daleczky vágta a hálóba emberelőnyből. 1:22 volt hátra, amikor megint előnybe került a BJAHC, Viikila volt eredményes. Még ugyanebben a minutumban McCormick is betalált, 2-4-gyel vonultunk pihenőre.

A második játékrészre kapust cserélt az egyetemi alakulat, Hetényit tehát Gönczi Lajos váltotta a ketrec előtt. A harmad első fele nem volt túl eseménydús a kapuk előtt, a mezőnyben gyűrték egymást a felek. 27:19-nél megint betalált a fővárosi együttes, Tóth Gergely volt eredményes. Gyorsan jött a válasz, Spirko passzát Jakub Izacky lőtt be, 3-5! Ezt követően páros kiállítás jött, sőt Mihalikot még plusz két percre is megbüntették sportszerűtlenségért. Majd Ságit is leküldték. Nem csoda, hogy újabb BJAHC-gól lett a dolog vége, Elo köszönt be.

Nem indult jól a harmadik etap sem a DEAC szempontjából, 2 és fél perc elteltével megkapta a hetedik gólt is a házigazda Tóth Gergely második gólját ütötte. Ezek után időt kértünk. Sajnos, mi az üres kaput sem tudtuk bevenni, így pedig még nehéz percek vártak ránk. A budapestiek is éltek az időkérés lehetőségével, eléggé széttördelt játékot láthattunk a harmadik harmadban. 13 perc volt hátra, amikor Tóth Richárd húzott vissza egy korongot Gönczi kapujába. 50:30-nál a DEAC is válaszolt, Vokla passzából Sági Martin bombázott a hálóba. A folytatásban érdemi dolog már nem történt, magabiztos budapesti siker született.

 

Erste Liga, alapszakasz

DEAC-Budapest Jégkorong Akadémia HC 4-8 (2-4, 1-2, 1-2)

Gól: Daleczky 2, Izacky, Sági, illetve Galoha, Garát, Viikila, McCormick, Tóth G. 2, Elo, Tóth R.

 

 

Fotó: Derencsényi István

 

Justin bojkott

A FOK Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjasai

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek