Sport
2022-11-29

Hullámzó meccset játszottunk az Újpesttel

A Debreceni Egyetem alakulata kétgólos fórban is volt a második játékrészben, ám a végén be kellett érnie egy ponttal.

A DEAC férfi futsalosai foghíjas kerettel várhatták az Újpest elleni hazai rangadót, hiszen a műtét után lábadozó Berecz Rafael mellett az izomszakadással bajlódó Tóth Attila és az eltiltott Nagy Bence sem léphetett pályára.

A meccs elején Szeghy Szabolcsnak kellett mentenie a gólvonal környékén, a másik oldalon Lipl Noel átlövését tolta ki Krajcsi. Aztán Szatmári Ákos előtt adódott ziccer, de nem választott jó megoldást. A nyolcadik percben ismét Szatmári veszélyeztetett, a lökete sajnos a kapufán csattant. Nem bosszankodtunk sokáig, ugyanis Rácz Zsolt szerzett labdát, majd kilőtte a kapu bal oldalát. Az első játékrész derekán érkezett az újpesti egyenlítés, Klacsák távoli átlövése rezgette meg a hálónkat. A szünetig még akadtak nagy helyzeteink, többek között Deiby megindulását lehetett kiemelni, ám az eredmény ekkor még nem változott.

A második játékrészt meglepő húzással indították a lila-fehérek, mivel elővették az öt a négy elleni taktikát, ám ebből nem profitáltak. Rácz Zsolt néhány másodpercre felült az “érzelmi hullámvasútra”, ugyanis először a fejese a lécen csattant, ám nem sokkal később ismét beköszönt. A vezetés újbóli megszerzése után sem vettünk vissza, ez pedig kifizetődött, hiszen Deiby jobbal a jobb alsóba küldte a játékszert. Futsalban a kétgólos előny nem életbiztosítás, és ez most is beigazolódott: előbb egy jobbról érkező centerezést követően Suscsák szépített, aztán Lipl szabadrúgásból egalizált. A lefújásig mindkét gárda ment előre a győzelemért, de újabb gól már nem esett.

Együttesünk a mostani idényben először hullajtott pontokat hazai környezetben. Sokat nem pihenhetnek Ráczék, mivel csütörtökön már az ELTE-BEAC otthonában vizitálnak.

 

NB I 12. forduló

DEAC-Újpest FC-220VOLT 3-3 (1-1)

DESOK, vezette: Szilágyi Norbert, asszisztensek: Takács Ákos, Goneth Béla.

gólszerzők: Rácz (8., 24.), Deiby (27.), ill. Klacsák (10.), Suscsák (29.), Lipl (31.)

A DEAC összeállítása: Krajcsi – Vass, Harmati, Szatmári, Rácz. Cserék: Tóth Benedek, Deiby, Thiago, Sándor K., Harcsa, Szabó Á., Tóth Barnabás. Vezetőedző: Elek Gergő.

 

 

Fotó: Derencsényi István

Könnyebb meccsre számítottak

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek