Sport
2022-11-18

Bizakodva utaznak Székesfehérvárra

Kiss Imre szerint a Debreceni Egyetem alakulata a pontvadászat nyitánya óta a játék összes elemében fejlődött.

A hétvégén megkezdődik a “második félidő” az Extraliga alapszakaszában: a DEAC férfi röplabdázói szombaton az újonc MÁV Előre SC otthonában vendégeskednek. A fehérváriakról nincsenek kellemes emlékeink, mivel az első fordulóban 3:2-re diadalmaskodtak a DESOK-ban. A képet árnyalja, hogy akkor Fodor Antal vezetőedző még nem számíthatott két kubai kulcsemberére, Gustavóra és Marlonra. Az újonc a cívisvárosi sikere mellett a Kazincbarcikát és a Kistextet is két vállra fektette, vagyis úgy fest, hogy felvette az élvonal ritmusát.

– Fontos meccs következik, mivel egy győzelemmel nagyot léphetnénk előre a tabellán – kezdte a beszélgetést Kiss Imre. – Optimista vagyok, szerintem reális esélyünk van arra, hogy három ponttal térjünk haza, de nem becsülhetjük le az ellenfelünket. Az októberi vereséghez képest minden tekintetben sokat léptünk előre, bár valószínűleg a fehérváriak is fejlődtek. Az igazat megvallva nem számítottam arra, hogy ilyen kiugróan fognak szerepelni a bajnokságban. A héten egyébként kupameccsük volt, elképzelhető, hogy ez valamennyit kivett belőlük. Sajnos Bagics Balázs combja még mindig nincs tökéletes állapotban, így elképzelhető, hogy újra liberóként lép pályára. Marlon válla javult az elmúlt napokban, reménykedünk benne, hogy ő is bevethető lesz – hangsúlyozta a 21 esztendős játékos.

Együttesünk a múlt héten hozta a kötelezőt, ugyanis a sereghajtó Kistextet két vállra fektette, ezzel jelenleg tíz egységgel rendelkezik, ami a hatodik helyre elegendő.

 Nem volt könnyű dolgunk, végig koncentrálnunk kellett. Viszonylag stabilan röplabdáztunk, de olykor becsúsztak hibák. Nagyon akartuk ezt a győzelmet, ami a negyedik szettben is megmutatkozott, mivel nehéz helyzetből fordítottunk. Az élő közvetítésben a találkozó utolsó pontját nekem adták, de el kell árulnom, hogy Remete Laci kiváló blokkjával nyertünk – zárta mondandóját Kiss Imre.

Extraliga 8. forduló
MÁV Előre SC-Foxconn-DEAC
2022. 11. 19. (szombat) 18:30, Videoton Oktatási Központ

Fotók: Derencsényi István

Rising Stars: tehetséges biológusok bemutatkozása

DE és Continental – fókuszban a kutatásfejlesztés

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek